Rămâi conectat

Ştirea zilei

Noi locuințe ANL la Alba Iulia. Întâlnire de lucru între George Ciprian Stan, directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe și primarul Mircea Hava

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

George Ciprian Stan, directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe, a fost prezent astăzi la Alba Iulia pentru o întâlnire de lucru cu primarul Mircea Hava. Discuțiile au vizat colaborarea pentru construirea de noi locuințe ANL, pe strada Nada Florilor și strada Lalelelor.

anl1Pentru prima locație urmează să se construiască un ansamblu de locuințe înșiruite, cu posiblitatea achiziționării prin credit ipotecar. În privința viitorului ansamblu de locuințe de pe strada Lalelelor, unde ar urma să fie construite peste 700 de apartamente, demararea lucrărilor depinde de acordul cu Ministerul Apărării.

În urma vizitei premierului Cioloș la Alba Iulia, reprezentanții administrației locale au întărit dorința de a fructifica acel spațiu, lucru consemnat și în discuțiile purtate astăzi cu directorul ANL.

„Așa cum am discutat și cu prim-ministrul Dacian Cioloș, pentru noi este o prioritate zero demararea unor noi șantiere. Există subprograme care permit tematizarea construcțiilor pentru tineri activi în diverse domenii, specialiști și medici. După toate aparențele, mingea e în terenul celor de la Ministerul Apărării, de unde toți așteptăm „fumul alb” care să ne anunțe că putem acționa, atât noi cât și cei de la ANL. Am spus-o și o repet: e nevoie de acele locuințe de serviciu, care existau și pe vremuri, cu posibilitatea de a fi doar închiriate. 728 de apartamente noi  în Alba Iulia ar însemna mai mult decât o cazarmă pentru angajații MApN, dar și o salvare pentru tinerii de până la 35 de ani”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

ANL va beneficia de 175 milioane de euro, bani împrumutați de România de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru construcția a aproximativ 7.000 de locuințe, în perioada 2016-2020, costul total ajungând la aproximativ 250 milioane de euro. Orașele reședință de județ sunt prioritare în implementarea acestui proiect.

[nggallery id=1826]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea