Rămâi conectat

Ştirea zilei

“Noaptea Cercetătorilor” la Alba Iulia, 25 septembrie. PROGRAM – ateliere de meșteșuguri tradiționale și antice, jocuri romane

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 25 septembrie la Alba Iulia se desfășoară “Noaptea Cercetătorilor”, un eveniment desfășurat anual în peste 300 de orașe din Europa. Anul acesta se împlinesc 10 ani de la prima ediție europeană.

Noaptea europeana a Cercetatorilor

În România, Noaptea Cercetătorilor va avea loc în Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu, Timișoara și Tulcea.

“Vă așteptăm pe 25 septembrie 2015 în Alba Iulia și celelate orașe în care are loc evenimentul. Vom porni în călătoria științifică începând cu orele 19:00, însoțiți de cercetători, exploratori, inventatori, oameni de știință și scriitori de gen. Veți asista la experimente trăsnite, conferințe fascinante și concursuri, veți interacționa cu cele mai recente inovații tehnice și vă veți testa inspirația și creativitatea în universul științific.

Ediția din acest an a Nopții Cercetătorilor propune două abordări complementare dictate de doua echipe organizatoare diferite:

#Researchers for Humanity pe scurt #R4H propune o noua abordare a interacțiunii dintre publicul larg și lumea cercetătorilor prin activități și informații legate de modul în care cercetarea științifică contribuie la progresului umanității. Conceptul este integrat în ediția din 2015 a Nopții Cercetătorilor și va fi continuat după Noaptea Cercetătorilor prin ateliere și întâlniri între tineri și cercetători”, transmit organizatorii evenimentului.

PROGRAM Alba Iulia

noaptea cercetatorilor alba iuliaÎn cadrul evenimentului muzeul albaiulian propune mai multe activități care se vor desfășura conform programului de mai jos. Tot cu această ocazie, de la ora 18.00, în fața Porții a IV-a, va avea loc și ultima reprezentație a Gărzii Apulum din acest sezon.

Ora 17:00

MEȘTEȘUGURI TRADIȚIONALE.

ATELIERUL DE ICOANE. Realizarea de icoane pe sticlă folosind tehnici tradiționale tipice secolului al XIX – lea.

CUSĂTURI TRADIȚIONALE. Confecționarea de traiste și semne de carte cusute cu motive populare.

Locul desfășurării activităților: Caponiera din spatele Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia (palatul Apor)

Ora 18:00 – 19:00

SPECTACOLUL DE RECONSTITUIRE ISTORICĂ A GĂRZII APULUM

Locul desfășurării activității: Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina, orele 18.00–19.00. .

Ora 19:00 – 22:00

JOCURI ROMANE.

JOCURI DE NOROC ȘI STRATEGIE.

FIERĂRIE DACICĂ

ATELIER DE BIJUTERII ANTICE

ATELIER DE PIELĂRIE

ATELIER DE PRELUCRAREA LEMNULUI

MICII GLADIATORI. Antrenamentul pentru recrutarea viitorilor gladiatori în cadrul școlii de gladiatori ”Ludus Apulensis”. Se adresează copiilor.

Locul desfășurării activității: Muzeul Principia

 

Ora 19:00 – 22:00

ATELIERE ANTICE.

OFFICINA SCRIPTORIA.

MONETĂRIE DACICĂ ȘI ROMANĂ.

ÎMBRĂCĂMINTE ROMANĂ. Deprinderea publicului de a purta vesminte romane civile și uniforme militare.

Locul desfășurării activității: Strada Muzeului (între Muzeu și Sala Unirii)

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociația Invenio, Asociația Prietenii Muzeului și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea