Rămâi conectat

Sport

Nicusor Carnat continuă aventura în Anglia | Fostul unirist a semnat primul contract de profesionist, cu Wolverhampton Wanderers

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

nicusor-carnat-wolverhampton-wanderers-1Nicsor Carnat, fotbalist originar din Alba continuă aventura în Anglia, internaţionalul român semnând primul contract de profesionist, cu Wolverhampton Wanderers, echipă unde a activat la nivel juvenil. Acesta speră ca în curând să ajungă sub comanda lui Walter Zenga la prima echipă a grupării engleze.

Talentatul jucător din Mihalţ duce astfel la nivel superior experienţa ultimilor doi ani, de când s-a aflat în curtea „Lupilor”, Nicuşor Carnat împlinind 18 ani în luna aprilie. Cu 18 goluri înscrise sezonul trecut, Carnat va evolua acum la echipa Under 23, după ce a semnat pentru trei sezoane, acesta debutând în fotbal la Unirea Alba Iulia, sub comanda lui Vasile Ursu.

Citeşte şi: FOTO: Vis îndrăzneţ pentru Nicuşor Carnat (Wolverhampton): „Vreau să joc în «tricolor» la Mondialele din 2018”!„Lupul” din Mihalţ bate la porţile echipei naţionale a României

Conform unui articol publicat de www.prosport.ro: „Nicu Carnat şi-a luat rucsacul în spate şi a plecat, în urmă cu trei ani şi jumătate, să-şi clădească o carieră de fotbalist în Anglia. Puştiul crescut la Academia Hagi, într-o generaţie cu Hagi jr, Kilyen, Dur-Bozoancă, Căpuşă sau Trancă, s-a rupt fără regrete de România, fiind convins că va prinde trenul fericirii. Călătoria lui s-a oprit în gara numită Wolverhampton Wanderers, iar Nicu a primit biletul mult aşteptat, sub forma unui contract pe trei ani cu gruparea engleză din Championship (liga a doua). ”Este un prim vis împlinit”, spune puştiul născut la Alba Iulia. ”Deocamdată joc la U23, dar sper să-i impresionez cât mai repede pe antrenorul primei echipe, Walter Zenga. Încă nu am avut ocazia să stau de vorbă cu el”, continuă jucătorul reprezentat de agentul Cătălin Sărmăşan. Zenga a preluat pe ”Wolves” în acest sezon şi are ca obiectiv promovarea. Deocamdată, echipa este pe locul 8 după 9 etape, la cinci puncte de lider.

 

Antrenor la numai 18 ani!

Nicu s-a obişnuit deja cu viaţa din Anglia. Şi-a încheiat o parte din studii, iar în paralel şi-a luat atestatul de antrenor. ”Am făcut un curs de un an şi jumătate, organizat de federaţia engleză. Nu mă voi opri însă aici, vreau să continui pe acest drum. Am caiete pe care scriu antrenamentele pe care le fac, iar ultima dată când am fost acasă, am condus şedinţa de antrenament de la Unirea Albă Iulia. Băieţii au fost încântaţi, pentru că nu prea au ocazia să facă astfel de antrenamente”, spune Nicu.

În ţară, tânărul internaţional român a jucat atacant central, în Anglia s-a reprofilat ca ”număr 10” sau extremă stânga. ”Aici am început să folosesc şi piciorul stâng. Se pune mult accent pe posesie, pe jocul în viteză. Trebuie să gândeşti rapid şi să-ţi surprinzi adversarul”, spune Nicu. La 1,84 metri înălţime şi 76 de kilograme, el are un fizic ideal, deşi mai vrea să mai pună cel puţin 1-2 kilograme de masă musculară.

Nicu a marcat în sezonul trecut 18 goluri la U18 şi U21, anul acesta vrea să-şi facă ucenicia şi la U23, într-un campionat puternic, unde joacă şi mulţi jucători valoroşi. Dacă prima echipă este în liga a doua, echipa de U23 a lui Wolverhampton joacă în Premier League. ”Au o academie foarte bună. Au intrat în Premier League în urmă cu  câţiva ani şi nu au mai ieşit de acolo”, spune Carnat. Nicu nu face caz de numele lui nici măcar acum, după infuzia britanică. ”La tata în buletin scrie Cârnaţ, la mine e trecut Carnat, fără diacritice. Nu mă deranjează în niciun fel. Am spus şi voi spune mereu, sunt mândru de numele meu”, explică puştiul.”

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea