Rămâi conectat

Curier Județean

Nerespectarea regulilor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată sancționată de polițiștii din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii rutieri din județul Alba, sprijiniți de polițiștii Serviciului Transporturi, au desfășurat o acțiune ce a vizat prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Şase conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au respectat regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată.

La data de 17.05.2017, polițiștii Serviciului Rutier, ai Biroului Rutier Sebeș, ai Compartimentelor Rutiere Blaj, Aiud şi Ocna Mureș şi ai Secţiilor de Poliţie Rurală Aiud şi Blaj, sprijiniți de polițiștii Serviciului Transporturi Alba, au organizat o acțiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate nerespectării normelor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Cu ocazia acestei acțiuni, au fost constatate 6 abateri contravenționale de la aceste norme. Față de un conducător auto, pe lângă sancțiunea contravențională aplicată, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere.

Alți 31 de șoferi au fost sancționați contravențional, pentru alte abateri de la regulile privind circulația pe drumurile publice.

Valoare totală a sancţiunilor aplicate a fost de 10.730 lei.

Pentru prevenirea accidentelor ce pot avea consecinţe deosebit de grave, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată.

”Reamintim faptul că legislaţia rutieră sancționează acest tip de abatere cu amendă contravenţională cuprinsă între 9 şi 20 puncte amendă (1.305 – 2.900 lei), iar ca măsură complementară, permisul de conducere este reţinut pe o perioadă de 90 de zile”, precizează reprezentantul IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea