Rămâi conectat

Curier Județean

Nemţii de la „Star Transmission” au cumpărat toate acţiunile deţinute de Uzina Mecanică Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Uzina mecanică Cugir, filială a Companiei Naţionale Romarm a vândut întregul pachet de părţi sociale deţinut de această socieatate, în valoare de aproape 4 milioane de euro, către Sc Star Transmission Cugir, firmă care aparţine concernului german Daimler.

Dacă „Daimler” AG deţinea până la această tranzacţie 78% din acţiuni, iar Uzina Mecanică Cugir doar 22%, acum societatea din Cugir are acţionariat sută la sută german.

Star Transmission Cugir a fost înfiinţată în urmă cu 13 ani, iar de 10 ani produce componente pentru cutii de viteză şi motoare destinate autovehicolelor Mercedes.  Un istoric al firmei de la poalele Drăganei arată că prima colaborare cu nemţii a început în 1996, când s-a dat startul fabricaţiei componentelor pentru cutiile de viteză ale autoturismului Mercedes Benz A Classe, iar în 2001, grupul Daimler Krysler a înfiinţat firma mixtă Star Transmssion Cugir pentru producţia de roţi dinţate şi piese pentru Mercedes Benz, dar şi pentru alte firme auto din Europa.  Star Transmission are două hale de producţie la Cugir şi un număr de 600 angajaţi.

Potrivit directorului general de la Sc Uzina Mecanică Cugir, ing. Romulus Micu, banii obţinuţi din vânzarea acţiunilor către Star Transmission nu vor intra din păcate în conturile societăţii ci vor fi direcţionaţi către bugetul de stat, acolo unde uzina din Cugir are datorii istorice de peste 100 milioane de euro, cât şi datorii generate de neonorarea la timp a unui credit contractat pentru achiziţionarea liniei de muniţie tip NATO. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă Proiectul “Pet Care” este organizat vineri, 19 aprilie, de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Printre activitățile organizate se numără […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea