Rămâi conectat

Curier Județean

”Mureș pe marginea ta”, cel mai vechi festival de folclor din Transilvania, la Ocna Mureș, în 7-8 noiembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zeci de tineri interpreţi de folclor din întreaga ţară participă în 7 şi 8 noiembrie la Ocna Mureş la cel mai vechi festival de folclor din Transilvania – Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureş pe marginea ta”. Regalul folcloric va fi întregit de nume mari ale cântecului popular românesc care vor susţine recitaluri, sâmbătă şi duminică, pe scena Casei de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş. Intrarea este liberă!

Festivalul International de Folclor la Aiud 6Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureş pe marginea ta”, cel mai vechi festival de folclor din Transilvania, se va desfăşura în 7 şi 8 noiembrie la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş. Festivalul, ajuns la cea de-a XXVIII-a ediţie, a atras în acest an un număr record de participanţi, în concurs fiind înscrişi peste 50 de tineri interpreţi din întreaga ţară din judeţe precum Alba, Mureş, Gorj, Cluj, Suceava, Bistriţa Năsăud, Dolj, Bihor, Bacău şi Tulcea. În această săptămână juriul festivalului va selecta concurenţii care vor intra în concurs şi vor evolua pe scenă în faţa spectatorilor.

Festivalul debutează, sâmbătă, la ora 17,00, cu concursul de interpretare, iar de la ora 19,30 va continua cu recitaluri susţinute de Ansamblul „Tradiţi Uiorene” din Ocna Mureş şi interpreţii Virgil Moga (Alba), Dorina Oprea (Mureş), Ion Drăgan (Gorj), Ana Strâmturean (Cluj).

Duminică festivalul cuprinde începând cu ora 17,00 Gala Laureaţilor, în care vor evolua pe rând cei mai buni dintre tinerii interpreţi înscrişi în acest an în concursul de interpretare. Evenimentul se va încheia cu recitaluri susţinute de Denisa Bărbat (Alba), Alexandru Pugna (Bistriţa Năsăud), Maria Şalaru (Bacău), Aurelia Preda (Dolj), Leontina Fărcaş şi „Mugurii de Tezaur” (Alba). Pe tot parcursul festivalului interpreţii şi concurenţii vor fi acompaniaţi de Orchestra Ansamblului „Augustin Bena” Alba (dirijor Alexandru Pal).

Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureş pe marginea ta” este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria şi Consiliul Local Ocna Mureş şi Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş. Evenimentul este cel mai vechi festival de folclor din Transilvania.

Intrarea la toate spectacolele din cadrul Festivalului Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureş pe marginea ta” este liberă!

Ocna Mureş găzduieşte în aceeaşi perioadă cu festivalul şi un simpozion naţional de folclor cu tema „Artistul între tradiţie şi actualitate”, aceasta fiind prima reuniune naţională a profesorilor de folclor din şcolile de arte din România. Manifestarea se doreşte a fi una de ţinută la care şi-au anunţat deja participarea profesori şi interpreţi de folclor din judeţele Harghita, Mureş, Alba, Arad, Hunedoara, Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Bacău, Tulcea, Gorj, Dolj, Caraş-Severin. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea