Rămâi conectat

Politică Administrație

Municipiul Alba Iulia primește peste 32 de milioane de lei finanțare de la Guvern, prin PNDL II. Lista obiectivelor ce vor fi modernizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Municipiul Alba Iulia va primi o finanțare de peste 32 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua (2017-2020), pentru modernizări sau reabilitări de străzi și școli din oraș. Finanțarea a fost obținută în urma proiectelor depuse de Primărie pentru evaluare în cadrul PNDL II. 

Obiectivele care vor fi modernizate sau reabilitate și sumele alocate pentru fiecare:

– Modernizare drumuri zona Dealul Furcilor  din municipiul Alba Iulia, str. Izvorului, Nicolae Labiș și Barbu Catargiu – 1.761.300,51 lei

– Reabilitare str. Biruinței, Busuiocului, Dumbrăviței cartier Oarda, mun. Alba Iulia- 8.800.000,00 lei

– Reabilitare străzi municipiul Alba Iulia  – str. Brândușei – 16.756.564, 42 lei

– Reabilitare clădire Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu„ mun. Alba Iulia – 1.282.595,74

-Reabilitare și extinderea clădirii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian„ din Alba Iulia – 4.036.714,45 lei

Foarte rar se întâmplă să putem spune Alba Iulia „a primit”, pentru că, de cele mai multe ori, Alba Iulia nu cere, ci face să se întâmple prin muncă. De data asta, vă dau o veste bună absolut natural, între oficial și jovial. În urma proiectelor depuse pentru evaluare Alba Iulia a primit de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, aproximativ 32 de milioane de lei. Puteți observa în tabel care sunt obiectivele și unde vor merge acești bani.

Că sunt mulți, că sunt puțini, nu mai contează și nici nu dezbatem la stadiu’ de palavre. Că Alba Iulia merita acești bani, e foarte clar!

Deci, fără a fi stridenți, doar corecți, apreciem justețea si normalitatea acestui moment. În plus, le mulțumesc proiectanților, colegilor din primărie, tuturor celor implicați în acest demers din minister pentru acest supliment de dezvoltare.

Ca un exemplu aplicat: banii pe care i-am fi folosit pentru Oarda (continuarea lucrărilor pe Birunței etc.) vor putea fi folosiți acum pentru alte străzi din oraș. Vom continua să fim oriunde există o sursă de finanțare, bani pentru dezvoltare!”, a scris primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea