Rămâi conectat

Curier Județean

Municipiul Alba Iulia premiat pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, în cadrul Proiectului “Oraşe Verzi – Regiuni Verzi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viceprimarul Gabriel Pleșa a participat la conferinţa Internaţională “Contribuţia autorităţilor publice locale la reducerea amprentei de carbon în România” organizată  în cadrul Proiectului “Oraşe Verzi – Regiuni Verzi (Green Cities – Green Regions) de către Fundaţia TERRA Mileniul III, împreună cu partenerii săi: Asociaţia Municipiilor din România şi Reţeaua R20 – Regiuni pentru Acţiune Climatică din Elveţia.

Proiectul este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Scopul evenimentului a fost prezentarea rezultatelor obţinute pe parcursul celor doi ani de implementare a proiectului, în care municipiile din România au depus eforturi în vederea reducerii amprentei de carbon, dar şi schimbul experienţe cu partenerii elveţieni şi cu municipiile AMR prezente.

În urma activităților de monitorizare din cadrul proiectului, municipiile Alba Iulia și Roman au fost premiate pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Gabriel Pleșa a evidențiat importanța dezvoltării durabile și cu responsabilitate față de mediu în viziunea administrației albaiuliene, reconfirmând intenția reducerii emisiilor de carbon, până în anul 2020, cu procente cuprinse între 20% și 40%. Evenimentul a beneficiat de prezența Excelenţei sale Domnul Urs Herren – Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti şi a unor invitaţi de marcă din Elveţia, care au împărtăşit experienţa lor privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. De altfel, impactul proiectului precum și modul în care municipalitatea din Alba Iulia s-a implicat, au constituit, printre altele, subiectele unei cine oficiale oferită de Ambasada Elveției.

“Dincolo de exigențele proiectului, pe care noi am reușit să le satisfacem corespunzător, vă pot spune ca la această conferință au participat oameni care sunt cu adevărat interesați de soarta mediului. Chiar și organizația R-20, patronată de fostul guvernator al Californiei – actorul Arnold Schwarzenegger, a fost reprezentată la vârf de către Cristophe Nuttall, directorul executiv. Foarte multe exemple de bună practică, motive clare să nu abandonăm ideea unui oraș cât mai puțin poluat. Am și adresat o invitație de a vizita Alba Iulia, Excelenței Sale, pentru a identifica noi oportunități de colaborare. Ramânând la proiect,  măsuratorile făcute de partenerii noștri au arătat pentru Alba Iulia o scădere cu aproape 240 de tone de CO2, în 2015. Știu că par deziderate îndepărtate, dar fără astfel de preocupări e posibil ca întreaga omenire să aibă de suferit”, a declarat viceprimarul Gabriel Pleșa.

Măsurile de reducere a emisiilor de carbon sunt cuprinse în strategiile denumite „Plan de Acțiune privind Energia Durabilă (PAED)” document ce face parte din procesul de aderare a municipalităților la Convenția Primarilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea