Rămâi conectat

Politică Administrație

Municipalitatea din Alba Iulia, focusată pe reziliență urbană – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În decursul ultimilor ani, schimbările climatice au avut un efect major asupra mediului înconjurător, a economiei și a oamenilor. Comunitățile locale sunt chemate să se adapteze la schimbările intervenite și să se pregătească pentru scenarii plauzibile ale viitoarelor schimbări climatice.

Pentru a ajuta la promovarea acestor acțiuni, Comisia Europeană sprijină pașii de adaptare, susținând Europa să devină mai rezistentă la schimbările climatice și la a crește capacitatea sa de a răspunde la impactul acestora.

Primăria Alba Iulia este partener în cadrul unuia dintre aceste proiecte și anume EPICURO, proiect co-finanțat prin programul Europa Pentru Cetățeni al Uniunii Europene.
EPICURO (Parteneriatul European pentru Orașe Inovatoare într-un Cadru de Reziliență Urbană) este format dintr-o rețea de 11 entități publice care au stabilit o cooperare pe parcursul a 2 ani, cu scopul de a promova și de a dezvolta strategii rezistente urbane, împreună cu o implicare puternică a cetățenilor, care vor lua parte în mod direct la acțiunile proiectului.

Vineri, 17 februarie, a avut loc prima întâlnire dedicată prezentării și dezbaterii problemelor de reziliență urbană cu care se confruntă sau se poate confrunta Municipiul Alba Iulia în viitorul apropiat.

Printre participanții invitați s-au numărat reprezentanți ai instituțiilor publice locale, ai organizațiilor non-guvernamentale și ale altor asociații și entități, care prin activitatea depusă pot aduce o mai mare conștientizare asupra problemelor discutate și pot disemina informații asupra reducerii riscului la care este predispusă comunitatea în urma schimbărilor climatice. Mai mult, în cadrul întâlnirii s-au prezentat exemple de bune practici ale  implicării cetățenilor din orașele partenere în activități legate de reziliența urbană.

”Reziliența este abilitatea unui individ, unei gospodării, unei comunități, unei țări sau a unei regiuni de a rezista, de a se adapta și de a se recupera rapid de la tensiuni și șocuri. Pe de o parte, este capacitatea de a rezista unui eveniment traumatic sau neașteptat, iar pe de altă parte, este capacitatea de a reveni rapid la starea anterioară.” COM (2012) 586

[nggallery id=3451]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea