Rămâi conectat

Politică Administrație

Mugur Isărescu: Să se cumpere ”Cuminţenia Pământului” din cei 80% din profit pe care BNR îi donează statului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mugur Isărescu a spus, vineri, răspunzând unei întrebări, că Banca Națională a României donează 80% din profit către bugetul statului, ceea ce înseamnă câteva sute de milioane de euro, bani din care statul poate lua cei cinci milioane de euro pentru a cumpăra ”Cumințenia Pământului”.

Istoricul Andrei Oișteanu a afirmat, la finalul unei conferințe susținute de Mugur Isărescu în deschiderea Festivalului ”Dilema Veche” de la Alba Iulia, că un gest al BNR să doneze pentru ”Cumințenia Pământului” ar fi un îndemn și pentru alte bănci și entități financiare.

”Când am putut, Banca Națională a făcut acte de donație. Acum donația noastră este către buget, 80% din profit este către buget. Deci dumneavoastră, mai ales că ați fost aplaudat puteți spune că din cei 80%, bani pe care îi dăm bugetului și care sunt nu cinci milioane de euro, ci câteva sute de milioane de euro, să ia cei cinci milioane de euro, bugetul, și să cumpere Cumințenia Pământului. Deci noi livrăm statului aproape tot profitul nostru îl dăm statului și statul poate să facă acest gest. În Europa, din păcate Băncile Centrale nu pot să dea decât profitul către stat și către societate. O să ne mai gândim însă la propunerea dumneavoastră. Am și eu rugămintea să sugerați ca din cei 80%, anul acesta nu știu cât am dat bugetului de stat, cinci milioane să fie dați pentru ”Cumințenia Pământului” să nu mai lungim povestea aceasta prea mult. Ar fi o sugestie bună, mai ales că vine de la dumneavoastră (…) Eu pot să le spun, dar să vină și de la public, am văzut că s-a aplaudat”, a spus Isărescu.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a susținut o conferință despre economie, desfășurată pe Esplanada Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia, cu ocazia Festivalului ”Dilema Veche”, ce se desfășoară în acest weekend.

Andrei Oișteanu a fost aplaudat de public după ce a spus că din cei doi euro cât sunt îndemnați cetățenii români să dea ”nu se vor strânge banii și ne îndreptăm spre o catastrofă de încredere în propriile putințe și valori”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea