Rămâi conectat

Politică Administrație

”Moțiunea de cenzură, un eșec așteptat” – Deputatul PMP Clement Negruț, singurul parlamentar de Alba care a luat cuvântul în plenul Parlamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 29 septembrie 2015, așa cum era de așteptat, Parlamentul României a respins moţiunea de cenzură a PNL „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, care a întrunit doar 207 voturi ”pentru” și 8 ”împotrivă”, pentru a destitui guvernul fiind necesare 275 de voturi favorabile.

Clement Negrut01Asta în condițiile în care membrii coaliției aflate la putere – PSD, UNPR și ALDE – nu au votat, ci au stat în bănci.

Clement Negruț, președintele PMP Alba, a fost singurul deputat de Alba care a luat cuvântul înaintea votului, afirmând că Mișcarea Populară va vota moțiunea: ”Sunt parlamentar neafiliat, membru al Mișcării Populare și, împreună cu colegii mei vom vota această moțiune de cenzură, chiar dacă colegii noștri liberali au ținut să nu ne solicite semnătura sau nici cel puțin să ne întrebe dacă vom vota această moțiune de cenzură. Îi asigurăm că o vom face pentru că suntem parlamentari de opoziție, facem parte dintr-un partid care de la început s-a manifestat ca un partid de opoziție față de PSD și față de Guvernul Ponta.

Mai mult decât atât, am auzit în discursul anterior că s-a depus o moțiune de cenzură «de îndată». Stimați colegi, am ratat momentul din această sesiune când se putea face o moțiune de cenzură care cu adevărat să treacă. De ce am ratat acest moment?

Experiența politică a liderilor PNL și PDL din noul PNL mă face să cred că n-a fost, să spun așa, folosită la cel mai înalt nivel, mai ales că PNL avea experiența doborârii Guvernului Ungureanu. Păi cum dobori un guvern cu asemenea abordare, fără să ai o negociere bob cu bob când ai o majoritate destul de slabă aș putea spune, fără să ai un program politic, fără să ai un program de guvernare acceptat de o majoritate cât de cât largă, fără să vii cu o nominalizare de prim-ministru”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea