Rămâi conectat

Actualitate

Monitorul Oficial: Derogări de la Programul Rabla

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârșitul lunii decembrie, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul Ministrului Mediului și Pădurilor pentru aprobarea unor derogări de la dispoziţiile Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii parcului auto național iniţiat în anul 2012.

În actul normativ sunt prevăzute următoarele trei puncte importante: contractul este valabil până pe data de 15 aprilie 2013; ultima cerere de decontare din cadrul programului s-a putut depune până la data de 13 decembrie 2012, decontarea efectuându-se până pe 31 martie inclusiv;  în cazul în care achiziționarea autovehicolului nu se realizează din culpa exclusivă a producătorului validat, acesta are obligaţia de a oferi proprietarului înscris, în maximum 90 de zile de la data de 15 aprilie 2013, posibilitatea achiziţionării unui autovehicul nou, din al cărui preţ se va scădea contravaloarea tichetului valoric\tichetelor valorice.

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a alocat pentru Programul Rabla 2012, în două etape, 171 de milioane de lei, suma care permitea scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani. În prima etapă a programului, care a început în data de 3 aprilie 2012, au fost alocate 114 milioane de lei pentru casarea a 30.000 de autovehicule, iar în etapa a II-a, demarată pe 8 august 2012, au fost alocate alte 57 de milioane de lei pentru casarea a încă 15.000 de masini.

Din cele 45.000 de tichete aferente acestui program tipărite de AFM și repartizate colectorilor (REMAT-uri), 43.350 au fost alocate persoanelor fizice, iar 1.650 persoanelor juridice. Conform Ghidului de finanțare, repartizarea tichetelor s-a făcut pe județe, în funcție de numărul de locuitori. De asemenea, la nivelul fiecărui județ, tichetele au fost repartizate în mod egal între colectori.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea