Rămâi conectat

Actualitate

Miroslav Popov, CSU Alba Iulia: “În două luni echipa se va exprima în stilul impus de mine”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tehnicianul sârb Miroslav Popov (55 ani) a fost instalat recent în funcţia de antrenor principal al CSU Alba Iulia, acesta substituindu-l pe cehul Tomas Bilek. Debutul nu a fost unul fericit, echipa albaiuliană pierzând derby-urile cu CSM Satu Mare şi ICIM Arad, însă sârbul susţine că formaţia studenţească va creşte în viitor, momentan având de îmbunătăţit pregătirea fizică. Popov şi-a expus planurile de viitor într-un interviu acordat revistei oficiale a CSU Alba Iulia, material din care am preluat anumite pasaje.

– Cum aţi găsit echipa în planul pregătirii, în special celei fizice?

– Am găsit echipa în urmă cu pregătirea fizică. Fiecare antrenor are filosofia personală de a antrena, iar a mea e că apărarea e principală, atacul pe plan secund şi apoi pregătirea fizică, care este importantă, pentru că sezonul este unul lung. Ceea ce am găsit aici a fost apărarea aşa şi aşa, pregătirea fizică aşa cum vă spuneam, iar după meciul de la Satu Mare mi-am dat seama că avem mult de muncă, însă fetele îşi doresc să se antreneze.

– Cum apreciaţi munca fostului antrenor, Tomas Bilek?

– Nu-l cunosc nici ca persoană, nici ca antrenor, deci nu pot să am o părere rea despre el, probabil a făcut tot ce putea mai bine şi a reuşit să clădească o echipă solidă pentru primele 4-5 poziţii.

– Ce părere aveţi despre calitatea jucătoarelor de la CSU din acest moment? Credeţi că se impun şi unele transferuri?

– Depinde de mai multe lucruri, acum sunt în perioada de a le cunoaşte pe jucătoare, cu bune şi rele. Deocamdată cred că sunt sportive valoroase, dar trebuie să muncească în continuare şi să se adapteze la dorinţele şi stilul meu. Cred că dacă se va întâmpla acest lucru vor putea intra în teren şi câştiga orice meci. Voi lucra cum ştiu mai bine, să construiesc o echipă puternică, poate mai târziu vom avea nevoie şi de întăriri de lot pentru a ne bate cu cele trei echipe puternice, poate, nu se ştie. Deocamdată rămânem aşa cum suntem în acest moment.

– Nu vi se pare riscant să preluaţi o echipă în mijlocul sezonului, fără a avea timpul necesar să vă implementaţi propria strategie?

– E întotdeauna riscant să preiei echipa în mijlocul sezonului, dar am mai trecut prin astfel de situaţii şi în trecut şi am reuşit să o scot la capăt. Cred că avem o lună bună să ne pregătim intens, este suficient timp să pregătim unele lucruri elementare, până la meciurile importante din Final Four-ul Cupei României.

– Cam de ce interval de timp ar fi nevoie pentru ca echipa să se exprime la parametri doriţi de dumneavoastră?

– Două luni. Cam de atât cred că este nevoie să pot face două tactici bune de apărare, mai multe de atac să meargă, cred că undeva la 45 de zile este suficient. Da, echipa nu joacă acum după stilul meu, ci ceea ce a făcut fostul antrenor, este un moment de schimbare, dar sunt sigur că pe măsură ce va trece timpul, jocul va arăta aşa cum îmi doresc eu.

– Ce aşteptări aveţi pentru finalul sezonului de la noua echipă?

– Dacă ne pregătim cum trebuie cred că putem să ne luptăm cu echipele puternice din România, cele trei foarte tari, Târgovişte, Arad şi Satu Mare, dar şi Sf. Gheorghe, care este cam la acelaşi nivel ca al nostru. Iar dacă ne antrenăm normal, vom putea să ne batem de la egal la egal cu acestea, în special pe teren propriu. Putem lupta chiar cu cele trei amintite, iar dacă o să pierdem nu e capăt de ţară, măcar să demonstrăm că suntem la acelaşi nivel cu ele. Filosofia mea în sport este clară, aceea că nimeni nu este de neînvins.

– Aţi semnat pentru 3 luni, până la finalul sezonului. În ce condiţii veţi continua?

– Nu ştiu încă ce va fi, eu aş dori să continuu mai mult de trei luni, depinde mult de rezultate. Dacă totul va merge bine, probabil conducerea îmi va solicita să rămân, dacă nu, acest lucru nu cred că se va întâmpla. Va depinde şi de îndeplinirea obiectivului, care este foarte clar, să terminăm pe locul 4. Ce se va întâmpla însă dacă vom termina pe 5, sau nu vom câştiga cupa, nu pot să ştiu.

Interviu realizat de Sorin Stanciu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea