Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Trifu: ”Susțin dezvoltarea cartierelor Pâclișa, Oarda, Bărăbanț și Micești din Alba Iulia”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am încheiat, recent, o primă etapă din campania de strângere de semnături pentru candidatura ca independent la Primăria Alba Iulia. Cu această ocazie am ajuns și în cartierele Pâclișa, Oarda, Bărăbanț, respectiv Micești și am constatat că administrația Hava a eșuat lamentabil în aceste zone.

TrifuOdată înglobate în municipiu, aceste zone au pierdut zeci de oportunități de finanțare pentru infrastructură, dezvoltare economică, asistență socială, mai exact, milioane de euro finanțate prin programul național de dezvoltare rurală.

Așa se explică faptul că unități administrativ-teritoriale ca Ciugudul, Ighiul, Galda de Jos și multe altele beneficiază de cabinete medicale moderne, infrastructură incomparabil mai bună, întreprinzători agricoli finanțați cu sute de mii de euro, parcuri pentru copii sau chiar stadioane de fotbal impecabile.

La Oarda, spre exemplu, am constatat că nu este un loc de joacă pentru copii, iar școala urmează sa se închidă. La Bărăbanț, cartier care pe vremuri deținea tot parcul industrial, oamenii au rămas fără locuri de munca. Am observat, cetățenii din aceste cartiere sunt folosiți o dată la patru ani ca masă de votanți.

Din cauza neimplicării primăriei, comunele vecine municipiului Alba Iulia s-au dezvoltat mai mult, iar aceste cartiere au fost ”condamnate” la o stare de fapt pe care oamenii nu o merită.

Consider că cetățenii cartierelor marginale ar merita condiții mai bune deoarece plătesc aceleași taxe și impozite.

Mircea Trifu – candidat independent


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea