Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Hava: După rezultatele de la București, mai mult ca niciodată, unirea oamenilor de dreapta trebuie făcută

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul PNL Alba, Mircea Hava, a afirmat, după publicarea rezultatelor parțiale la Primăria București, că acum, mai mult ca niciodată, unirea partidelor de dreapta trebuie realizată, altfel ar fi mult prea greu ca liberalii să câștige alegerile parlamentare.

Hava03Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, care este și vicepreședinte al PNL, a declarat, după ce Gabriela Firea a câștigat Primăria Capitalei, că va propune unirea partidelor de dreapta.

”Eu cred că acum, mai mult decât niciodată, după rezultatele de la București, unirea oamenilor de dreapta trebuie făcută. Trebuie lăsate orgoliile, trebuie lăsate toate divergențele care au fost, dacă avem același țel, aceeași țintă. Dacă declarăm numai că suntem și că vrem, înseamnă că suntem niște ipocriți”, a spus Hava.

Liderul PNL Alba a pus rezultatul de la București pe seama ”unor bâlbâieli”, pentru că s-a ajuns ca ”pe ultimul centimetru” să se numească candidatul.

Hava a afirmat, răspunzând unei întrebări, că vizează unificarea dreptei inclusiv cu PMP, ALDE, și USB, precizând că va propune conducerii centrale a PNL acest lucru.

”Fostul președinte Băsescu trebuie să înțeleagă că nu avem nimic, eu personal nu am nimic împotriva lui și trebuie să înțeleagă toată lumea că niciunul nu e mai bun decât celălalt și mai deștept. Toți avem și lucruri bune și lucruri rele. Împreună putem face ceva (…) Eu mă gândesc că se pot face lucrurile acestea dacă acești oameni de care ați spus dumneavoastră (n.a. Tăriceanu și Băsescu) vor înțelege că de fapt suntem oameni de dreapta. Sau poate unii sunt de dreapta sau alții numai spun că sunt de dreapta”, a spus Hava.

Hava a adăugat că în acest mod, Dreapta va câștiga, cu siguranță, alegerile parlamentare, altfel va fi mult prea greu.

”Există șansa și avem această șansă de a câștiga alegerile parlamentare și singuri, dar mult prea greu. Ce sens are să ne certăm între noi, oameni de dreapta, cu idei de dreapta. De ce? Să câștige stânga? Uitați-vă la stânga cât de pragmatică este. Adună tot timpul. Noi, împrăștiem, împrăștiem. Și această împrăștiere se face din cauza unor lideri care nu vor să înțeleagă ceea ce trebuie”, a spus Hava.

Potrivit numărătorii paralele parțiale a PNL, Mircea Hava va câștiga detașat al șaselea mandat consecutiv de primar al municipiului Alba Iulia, el fiind unul dintre cei mai longevivi primari din țară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea