Rămâi conectat

Ştirea zilei

Minora fără acte de identitate, care a născut la Spitalul din Alba Iulia a fost externată

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Judetean Alba02Minora fără acte de identitate, care a născut în 5 mai a.c. la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a fost externată astăzi, odată cu sosirea părintelui din Spania, care i-a întocmit o carte de identitate provizorie. Tânăra şi-a manifestat dorinţa de a părăsi spitalul însoţită de concubinul ei major, care este originar din Teiuş, dar acest lucru nu a fost posibil pentru că încălca prevederile legale.

Un astfel de caz nu a mai fost întâlnit la Spitalul din Alba Iulia, iar dacă mama fetei nu venea în ţară cel mai probabil se ajungea la instituirea măsurii de protecţie specială pentru mamă-copil şi internarea fetei într-un centru maternal. Mama a fost anunţată de părinţii concubinului, iar împreună cu fata s-au deplasat la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţa Persoanelor Alba, unde i-a fost întocmită o carte de identitate provizorie.

Amintim faptul că minora este originară din judeţul Mureş, părinţii ei au plecat în Spania înainte ca ea să împlinească vârsta de 14 ani, aceasta fiind o cauză pentru care ea a rămas fără buletin. Tânăra şi-a pierdut certificatul de naştere, iar băieţelului nu i s-a putut elibera certificat constatator, pentru că mama nu putea prezenta niciun act de identitate.

Minora a fost crescută de bunici în mediul rural şi nu ştie să scrie sau să citească. A mers la şcoală doar 2-3 clase primare însă a abandonat învăţământul nefiind sprijinită de părinţi sau de autorităţi. Până acum părinţii erau de negăsit în Spania, iar tânăra nu a mai ţinut legătura cu ei în ultimii ani. Concubinul fetei nu lucrează însă susţin că trăiesc în condiţii bune alături de familia acestuia. Nou-născutul are 3.3 kilograme şi este perfect sănătos.

Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului care reglementează cadrul legal privind respectarea, promovarea si garantarea drepturilor copilului nu prezenta o soluţie clară în acest sens.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea