Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc: „În acest moment nu se pune problema taxării autostrăzilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Ministrul Transporturilor a făcut un anunţ despre TAXA pe autostrăzi. „În acest moment nu se pune problema taxării autostrăzilor”, a precizat Răzvan Cuc, într-un interviu acordat presei economice.

Modelul prin care autorităţile doreau să deschidă autostrăzi pe banii constructorilor s-a dovedit un eşec în România.

Deşi costurile de întreţinere a reţelei rutiere sunt uriaşe, Guvernul Grindeanu nu intenţionează să introducă taxă pe autostrăzi, aşa cum anunţau membrii Cabinetului Ponta în urmă cu câţiva ani.

Noul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat într-un interviu acordat Capital că proiectele de autostrazi vor fi realizate din fonduri europene şi de la bugetul de stat, astfel că nu este nevoie acum ca şoferii să achite o taxă dacă vor să circule pe autostrăzi. „În acest moment nu se pune problema taxării autostrăzilor”, a precizat ministrul Transporturilor.

Răzvan Cuc a anunţat că 2017 înseamnă încă puţin peste 90 km de autostradă deschişi traficului şi că, „nimeni nu mai stă în birou”.

„Am avut primul episod legat de cei 15 km între Lugoj şi Deva, unde am hotărât să fie deschis traficul numai când avem toate datele privind siguranţa oamenilor. Pe acest tronson sunt de executat încă aproximativ 3.000 metri de şanţ pentru scurgerea apelor. Nimeni nu mai stă în birou. Unităţile de implementare proiecte nu trebuie să se îngroape în hârtii, toată lumea pleacă pe şantier. Nu se poate face treabă doar cu un simplu schimb de adrese între beneficiar, antreprenor şi consultant”, a declarat oficialul guvernamental.

Sursa: realitatea.net

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea