Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, și-a dat DEMISIA din funcție, după declarațiile revoltătoare făcute la adresa românilor care muncesc în străinătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, și-a dat joi demisia din funcție, în urma declarațiilor sale de miercuri seara referitoare la românii din străinătate, conform cărora „copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”. Demisia lui Rus a fost confirmată de premierul Victor Ponta, care a anunțat că urmează ca săptămâna viitoare să fie desemnat un înlocuitor.

„Regret situatia generata de declaratiile dlui Ioan Rus! Acesta si-a asumat raspunderea si mi-a prezentat demisia din functia de ministru! Am acceptat demisia si saptamana viitoare vom discuta despre inlocuitorul la acest portofoliu!”, a scris pe pagina de socializare Facebook premierul Victor Ponta.

Declaraţiile ministrului Rus au stârnit revoltă generală, duă ce i-a jingnit pe românii plecați la muncă peste hotare, mai ales în rândul internauţilor, care i-au cerut demisia şi chiar au propus mitinguri pentru demiterea sa.

Rus a făcut aceste declaraţii la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro.

„România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus.

Ministrul a precizat de mai multe ori că a avut intenţii bune când a făcut declaraţiile jignitoare. „Pentru cei care s-au simţit jigniţi de treaba asta îmi cer scuze. A fost nefericită formularea. Absolut nefericită…Nu am etichetat pe nimeni. Declaraţia mea a fost în sens pozitiv. ” a spus Rus.

Ioan Rus şi-a cerut încă o dată scuze pentru declaraţia făcută miercuri seara şi a spus că este dispus să demisioneze.

Într-un comunicat transmis prin Biroul de presă al Ministerului Transporturilor, Rus şi-a cerut scuze „dacă prin formularea aleasă” a jignit pe cineva. „Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am făcut referire la destrămarea familiilor şi la copiii lăsaţi în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinţii lor au plecat să muncească în alte ţări în speranţa de a-şi construi un trai mai bun. Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin acele declaraţii, ci doar să atrag atenţia asupra preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate”, susţinea ministrul în comunicatul transmis prin Biroul de presă al Ministerului Transporturilor.

sursa: romaniatv, antena3


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea