Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ministrul Transporturilor: Decembrie, termen de finalizare pentru loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda. Sunt profund nemulțumit de lotul 1

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, declară că loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda au termen de finalizare luna decembrie 2017, însă este nemulțumit de situația de pe lotul 1, anunțând că va avea, marți, o întâlnire cu antreprenorul, deoarece ”are o mobilizare destul de dezamăgitoare”.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat, luni, loturile 1, 2 și 3 ale Autostrăzii Sebeș-Turda, iar apoi a avut o întâlnire cu jurnaliștii, cărora le-a spus că este ”profund nemulțumit” de primul lot.

”Am fost în inspecție pe lotul 1, 2 și 3. Am fost profund nemulțumit de ce am găsit pe lotul 1. Mâine aștept antreprenorul de pe lotul 1 la o întâlnire cu compania la sediul Ministerului să ne spună exact ce planuri are întrucât are o mobilizare destul de dezamăgitoare și progresul fizic este destul de lent. Să ne spună dacă vrea să mai lucreze pentru companie și pentru România în general că în ritmul ăsta nu voi mai tolera niciodată să avem astfel de întârzieri nejustificate din varii motive invocate de antreprenori. După cum am spus și după ce am văzut tronsoanele Lugoj-Deva, statul român este un partener onest și același lucru îl aștept și de la antreprenori”, a spus ministrul Transporturilor.

El a anunțat că va efectua săptămânal controale, mai ales pe loturile care au termen de finalizare sfârșitul anului, iar Ministerul Transporturilor vizează și ”calitatea lucrărilor”.   

Întrebat ce a găsit pe lotul I, Răzvan Cuc a spus: ”M-am uitat și la vizitele foștilor miniștri în șantier și când am văzut că progresul fizic a crescut cu 1%… este foarte puțin, în condițiile în care ei vin cu tot felul de scuze: trebuie să mai luăm un acord, un aviz, lucrurile acestea trebuiau făcute dinainte. Știu că anul trecut a fost un an mort pentru infrastructură (…) Ei și-au asumat că îl vor finaliza undeva la sfârșitul primului semestru 2018, dar cu astfel de mobilizare, eu nu cred. Eu nu tolerez astfel de comportament”, a mai spus ministrul.

Acesta a adăugat că îi place ”mobilizarea constructorului de pe lotul 3”, unde a făcut declarațiile și urmează să meargă și pe lotul 4, dar din cunoștințele sale progresul este de 65%.

Întrebat în ce luni ale anului vor fi date în folosință loturile 3 și 4, ministrul Transporturilor a răspuns: ”Eu am spus ca termen luna decembrie. Acum poate ne fac dânșii o surpriză și finalizează mai repede”.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi. 

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul unu, 549.332.393 de lei pentru lotul doi, 420.511.921 de lei pentru lotul trei, 470.004.894 de lei pentru lotul patru, toate fiind finanțate din fondul de coeziune, 85%, și bugetul de stat – 15%. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea