Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Transporturilor a verificat stadiul lucrărilor de pe pe Lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu. Termenul pentru reluarea circulației – luna septembrie 2016

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a efectuat, alături de Directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor și reprezentanți ai CNADNR, o vizită de lucru pe Lotul 3 al Autostrăzii Orăștie — Sibiu.

autostrada-demolata Sibiu OrastieEste pentru prima dată când CNADNR execută lucrări în regie proprie.

Au fost promovate două faze de intervenție pentru refacerea corpului autostrăzii în urma Expertizei Tehnice și a Proiectului de Remediere. Faza I a constat în intervenția imediată asupra terenului de fundare al corpului autostrăzii. Această etapă a cuprins: organizarea de șantier, pregătirea terenului, achiziția de materiale, realizarea proiectului de fundare. Faza II reprezintă reconstrucția efectivă a sectorului, în baza proiectului inițial.

Termenul pentru reluarea circulației rămâne stabilit în luna septembrie 2016.

Lucrările de refacere aferente lotului 3 au început în luna aprilie 2016.

”Termenul pentru reconstrucția celor 200 de metri de pe Orăștie — Sibiu se menține. Se va face Expertiza pe întreg lotul, iar dacă apar probleme le vom remedia pe parcurs, fără a afecta traficul. Apreciez ca ași avut curajul să preluați voi lucrarea. Decizia aceasta trebuie respectată. Reparăm ce nu au făcut alții, din păcate, dar pe banii lor. Nu trebuie să existe nicio abatere de la termenul de finalizare înaintat și pentru cea mai mică întârziere vă rog să-mi prezentați soluțiile”, a declarat Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe.

*Informații suplimentare

Valoarea contractelor este de 3.715.262,5356 lei fără TVA. Suma este asigurată din garanții de bună execuție a constructorului care au fost executate de către CNADNR.

Compania a executat Garanția de Bună Execuție constituită de către Salini Impregilo SpA, în valoare de 60.479.160,00 lei, sumă ce a fost încasată de companie de la banca emitentă în data de 28.04.2016.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea