Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Firmele înscrise în programul Start-Up Nation care nu s-au calificat ar putea beneficia de produse alternative de finanțare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat analizează introducerea unor produse alternative de finanțare pentru cele peste 10.000 de firme care s-au înscris în programul Start-Up Nation și care nu s-au calificat pentru a primi fonduri în acest an, a declarat, marți, 25 iulie, ministrul Ilan Laufer.

Rezultatele finale ale Start-Up Nation arată că au fost depuse 19.026 planuri validate ca fiind bune, din care 8.600 ar intra la finanțare și am avea încă peste 10.000 de planuri în așteptarea unei finanțări. Finanțarea totală cerută este de 3,7 miliarde de lei, însă valoarea pe care o avem noi alocată pentru acest an este de 1,7 miliarde de lei, ceea ce ar însemna că există o cerere suplimentară de 2 miliarde de lei pentru finanțare. Eu cred că trebuie să ne gândim și la soluții alternative de finanțare a acestor companii. Apreciez foarte multe efortul depus de antreprenori și de cei care și-au făcut curajul să se înscrie în programul Start-Up Nation, s-au dus și au creat un plan de afaceri, au creat o viziune, au depus un efort pe care eu îl apreciez foarte mult și fără de care programul nu s-ar fi bucurat de un asemenea succes„, a spus Laufer, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, o soluție ar putea fi ca acești antreprenori să beneficieze de finanțări bancare la care să aibă acces mai facil, cu contribuții proprii minime.

„Ne gândim la o finanțare bancară, să poată avea un acces mai facil, cu o contribuție proprie minimă. Sper ca în cel mai scurt timp să reușim să venim cu un produs alternativ pentru aceste firme”, a adăugat ministrul de resort.

El a explicat că cele 19.000 de firme nou înființate care s-au înscris în program vizează crearea a 45.000 de locuri de muncă doar în 2017, din care peste 35.000 de joburi pentru tineri absolvenți de după 2012, șomeri și persoane defavorizate.

„Ar fi aproximativ 45.000 de noi locuri de muncă, din care 21.000 ar intra la finanțare acum și ar mai fi 23.000 de locuri de muncă pentru care am putea găsi mecanisme de finanțare alternative”, a arătat Laufer.

Ministrul a mai spus că, din firmele care au primit finanțare, 85% sunt inovative, ceea ce înseamnă că echipamentele pe care antreprenorii le vor achiziționa trebuie să aibă o vechime de cel mult trei ani, ceea ce este foarte important pentru eficiență și randament.

sursa: agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea