Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul pentru IMM-uri pregăteşte subvenţii din fonduri U.E. pentru absolvenţii promoţiei 2014 la angajare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parada absolventilor 2013 UAB76Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi turism, Florin Jianu a declarat că absolvenţii din licee şi universităţi, ar putea beneficia din acest an, la angajare, de subvenții în valoare de 900 de lei net și, respectiv, 1.300 de lei net, acordate de stat din fonduri europene pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni.

„Pregătim un program de locuri de muncă subvenționate pentru absolvenții anului 2014, din fonduri europene. Se alocă o subvenție lunară, pentru o perioadă de minimum șase luni și maximum 12 luni, pentru absolvenții din 2014, în valoare netă de 900 de lei pentru cei care termină liceul și 1.300 de lei pentru cei care termină facultatea”, a explicat Jianu.

De asemenea, el a anunțat că, la nivelul Departamentului, se lucrează la conturarea unor ajutoare de stat pentru firmele care investesc în infrastructură, pentru cele care creează locuri de muncă, dar și infrastructură de agrement.

„Astăzi (n.r. — joi), la ora 12,00, colegii mei vor avea o întâlnire cu reprezentanții industriei pentru desemnarea acestui tip de ajutor de stat, care să ne ajute pe noi, ca țară, să perfecționăm infrastructura și să devenim, astfel, competitivi cu piețele cu care concurăm”, a explicat Florin Jianu.

În privința voucherelor de vacanță, ministrul de resort a spus că actul normativ care reglementează acest tip de finanțare pentru firmele din domeniu a fost discutat cu Ministerul Finanțelor și se află în Parlament, la Camera Deputaților, decizională în acest caz. El speră ca actul să fie aprobat în iunie, după reluarea lucrărilor în Parlament și să intre imediat în vigoare.

 Sursa: Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea