Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Muncii: Peste 6.000 de funcţionari ar putea avea salarii mărite de la 1 august

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 6.000 de funcţionari din şapte ministere şi instituţiile subordonate acestora ar putea avea salarii mărite de la 1 august, anunţă ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

Printre aceştia se află angajaţii din Cultură, Comunicaţii, Transporturi, Tineret şi Sport, dar şi din Ministerul Muncii.

Potrivit proiectului ordonanței privind salarizarea în sistemul public, aflat în dezbatere publică, salariile lor vor ajunge la 70% din cele ale funcţionarilor din Secretariatul General al Guvernului.

În administrația publică centrală lucrează 508.000 de persoane, însă există diferenţe mari între diferite domenii, cu o medie de 1.580 de lei în sănătate şi aproape 2.500 de lei în administraţie şi apărare. Pe de altă parte, majoritatea angajaţilor din Finanţe şi ANAF câştigă peste 4.000 de lei.

„Sunt vizate aparatele centrale ale ministerelor, 7 ministere ştim sigur că au grilele sub grila SGG, iar din restul aparatelor centrale mai sunt câteva ministere care au o anumită zonă de funcţionari publici centrali care sunt sub. Numărul de persoane – în jur de 6.130. Sunt aparate centrale, discutăm de sute de persoane pe minister”, a declarat Dragoş Pîslaru. (C.M.)

sursa: Digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea