Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Muncii: Legea privind indemnizaţiile pentru mame se va aplica de la 1 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul ministru al Muncii dă asigurări că plafonul pentru indemnizaţiile de creştere a copilului va fi eliminat de la 1 iulie, aşa cum prevede legea.

Dragoș Pîslaru şi-a luat acest angajament în faţa parlamentarilor din comisiile de muncă. A susţinut că Executivul caută banii la celelalte ministere. La acelea care nu şi-au cheltuit fondurile pentru 2016.

Dragoş Pâslaru – ministrul Muncii: „Luăm în calcul, în mod evident, termenul legal – 1 iulie – pentru implementarea legii privind indemnizaţiile pentru mame. Am mai spus-o deja deci nu este senzaţional, dar poate dacă o spunem aici împreună”

Cristina Pocora, deputat PNL: „Aţi spus luăm în calcul! Concret…”

Dragoş Pâslaru: „În mod concret, de la 1 iulie această lege privind indemnizaţiile pentru mame va fi aplicată. La asta lucrăm acum!”

Citiți și Președintele Iohannis a promulgat Legea indemnizaţiei pentru mame. Vezi principalele modificări care intră în vigoare începând cu 1 iulie 2016

Prin noua lege, părininţii care îşi iau concediul de creştere după naşterea copilului, vor primi, de la stat, o indemnizaţie de 85 la sută din salariu, indiferent de cât câştigă. Practic, se elimină pragul de 3400 de lei pentru cei care aleg să stea acasă un an şi pragul de 1200 de lei pentru cei care aleg să stea acasă doi ani. (C.M.)

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea