Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Muncii despre impozitul pe gospodărie: Este sistemul american, oamenii vor putea să îşi deducă cheltuielile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lia Olguţa Vasilescu, Ministrul Muncii, a oferit marţi seara câteva detalii legate de introducerea unui impozit pe gospodării în locul cotei unice, anunţată de surse din Ministerului Finanţelor. „Este sistemul american”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, precizând că oamenii vor putea să îşi deducă cheltuielile făcute, cum ar fi, spre exemplu, cele cu meditaţiile pentru copii.

„Este sistemul american. Ideea e să scoţi din economia neagră toţi banii posibili, apropos şi de unde încasăm ca să mărim salariile: fiscalizăm totul”, a spus aceasta.

Aceasta a oferit şi câteva exemple concrete: „Dacă vrei să îşi duci copilul la şcoala de balet şi să reduci această cheltuială, cereţi chitanţă. Veţi ajunge să cereţi de peste tot chitanţă”.

„Şi la meditaţii. Vă duceţi copilul la meditaţii, cereţi şi puteţi să vă deduceţi cheltuiala.”

Reprezentanţii ministerului Finanţelor Publice au demarat în această săptămâna discuţiille cu reprezentanţii mediului de afaceri şi cei din rândul consultanţilor fiscali cu privire la introducerea unui impozit pe gospodărie, dar şi în vederea eliminării cotei unice şi introducerea impozitului progresiv.

Discuţiile sunt deocamdată în faza incipientă, pe masă fiind puse mai multe scenarii de lucru. „E vorba de un mecanism de deduceri fiscale pentru gospodării şi din cauză că în acest moment nu există în Codul Fiscal conceptul de gospodărie şi nici cel de familie, aşa cum e în alte ţări. Acum se încearcă o redefinire din punct de vedere fiscal a acestor concepte”, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate discuţiilor.

Sursa: hotnews.ro

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea