Rămâi conectat

Curier Județean

Ministrul Finanțelor: Patronii nu mai plătesc impozit pe venit pentru abonamentele de sănătate, dacă nu depășesc 400 de euro pe an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începând de luni, 24 iulie, abonamentele de sănătate suportate de angajator nu vor mai fi impozitate cu 16% dacă nu depăşesc 400 de euro pe an, a declarat ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

„Abonamentele de sănătate suportate de angajator nu vor mai fi supuse impozitării pe venitul din salarii dacă au o valoare maximă de 400 de euro anual, oferind astfel un acces mai mare al angajaţilor la servicii de sănătate, fără ca acest efort financiar să fie suportat de angajator”, a declarat Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, citat de Capital.

Această facilitate se traduce prin încasarea unui salariu net ceva mai mare, la final de lună.  Legea 177/2017 a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Practic, pentru a obţine deducerea e nevoie să prezentaţi angajatorului contractul de abonament medical, iar acesta va aplica scutirea. Calculele Capital arată că e vorba de o sumă de 150 de lei la care se operează deducerea. Concret, salariatul ar putea scuti cel mult o sumă de aproximativ 24 de lei pe lună.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea