Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației anunță schimbări la examene, de anul viitor: Ce se va întâmpla cu diferența de 0,5 puncte la contestații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

contestatii-bacMinistrul Educației, Mircea Dumitru, anunță că, începând de anul viitor, se va renunța la reglementarea care prevede că notele la examene după contestații nu se modifică dacă diferența nu este mai mare de 0,5 puncte față de nota inițială.

Am luat decizia ca, pentru examenele viitoare, să renunțăm la reglementarea de a limita șansele elevilor, prin neacordarea punctajului meritat, dacă nu este egal, sau nu depășește 0,5 puncte.

La finalul lunii august, după un dialog public pe care mi-l doresc consistent, vom emite metodologiile de examen pentru anul școlar 2016- 2017, care să aducă o abordare sistemică pentru toate concursurile și examenele naționale, nu doar pentru cel de Bacalaureat.

Îmi doresc ca efortul să fie recunoscut și orice punctaj să poată fi îmbunătățit, dacă e cazul, în favoarea elevului”, a scris vineri, 22 iulie, pe Facebook ministrul Mircea Dumitru.

Decizia vine în contextul în care președintele Consiliului Național al Elevilor, Horia Onita, a cerut Ministerului Educației să schimbe regulile privind notarea în urma contestațiilor la bacalaureat, anunțând că în caz contrar va da în judecată institutia, considerând că anumite prevederi sunt discriminatorii.

„În urma contestației la Bacalaureat la limba română, nota mi-a fost modificată de la 9.25 la 9.60, dar nefiind o diferență de 0.5 puncte, conform art. 73 din Metodologia de Bacalaureat, nota finală rămâne 9.25”, a scris pe Facebook Horia Onita, absolvent al Colegiului „Emanuil Gojdu” din Oradea. În opinia sa, prevederea creează „o discriminare evidentă” între elevii care fac contestație la note de peste 9,50 și ceilalți. Acesta mai spune că pragul de 0,5 este stabilit arbitrar și că fiecare sutime contează pentru candidații la facultățile unde se iau în considerare notele la bacalaureat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea