Rămâi conectat

Economie

Ministrul Economiei: La Cupru Min am început demersurile pentru a construi un combinat de metalurgie neferoasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a declarat, vineri, că Guvernul are în vedere construirea unui combinat metalurgic la Cupru Min SA Abrud, unde să fie prelucrate resursele de cupru ale României pentru realizarea de produse cu valoare adăugată, în condițiile în care, în prezent, compania produce doar minereu brut.

„La Cuprumin, îmi asum şi o spun, am început demersurile pentru a construi – ştiu că pare nebunesc după 27 de ani – un combinat de metalurgie neferoasă. Statul să facă acest lucru. Pentru a nu mai exploata minereu, ci pentru a produce în România produs finit: plăci de cupru. Nu s-a construit. Iertaţi-mă, suntem la guvernare de 2-3 luni, să faci un combinat de metalurgie în 2-3 luni nici din plastilină nu îţi iese! Înţeleg că nivelul de aşteptare este foarte mare, dar lăsaţi-ne să le facem aşezat totuşi. Pentru că unele dintre lucrurile pe care le acuzăm acum au fost făcute tot la presiuni foarte mari pentru că au răspuns unor necesităţi punctuale, imediate care s-au dovedit a fi nefundamentate”, a spus Mihai Tudose, citat de Digi24.ro.

Acționarul unic al Cupru Min este Ministerul Economiei.

Cupru Min Abrud, societatea care exploatează zăcământul de la Roșia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României, a avut în 2016 cea mai mare producție anuală de cupru din istorie, 7.800 de tone, iar veniturile nete ale salariaților au crescut pentru prima dată din 2013.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

GAL Asociația Țara Secașelor Alba-Sibiu anunță prelungirea sesiunilor de cereri pentru proiecte LEADER pentru MĂSURA M2/2A și MĂSURA M6/3A

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț   GRUPUL  DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunilor de cereri de proiecte LEADER  aferentă măsurilor:  I.MĂSURA M2/2A  – ,,Soluţii inovative pentru o agricultură/industrie alimentară competitivă în microregiunea Țara Secașelor” Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M2/2A-09/08.02.2024-20.02.2024 Data limită pentru depunerea proiectelor: 15 aprilie 2024; II.MĂSURA M6/3A –,,Promovarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea