Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Agriculturii despre POS DRU: Multe zeci de milioane de euro au fost cheltuite deageaba pe formare profesională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Luni, la Ciugud, Ministrul Agriculturii Achim Irimescu a făcut o remarcă negativă cu privire la impactul și eficiența Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) derulat pe exercițiul financiar 2007-2013.

Achim Irimescu la CIugud“Multe zeci de milioane de euro au fost cheltuiete deageaba pe formare profesională. Ca să se justifice cheltuirea banilor. Nu vreau sa critic pe nimeni, dar acesta este adevarul” a afirmat Achim Irimescu, făcând trimitere la o parte dintre proiectele implementate prin POS DRU.

Remarca lui Irimescu a venit spontan, în contextul discuțiilor pe marginea măsurilor propuse de Guvernul Cioloș pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate.

Zeci de mii de români au fost înscriși la cursuri de formare profesională prin POS DRU, pentru care au primit și o subvenție în bani ca stimulent de participare, care varia de la 300 de lei la circa 1300 de lei.

În martie 2016, Comisia Europeană a întrerupt pentru a doua oară în ultimii doi ani plățile în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), exercițiul financiar 2007-2013, din cauza cauza unor suspiciuni de fraudă a fondurilor europene. Au fost blocate, prin procedura de intrerupere, plata a 167,9 milioane de euro catre Romania, reprezentand cheltuieli deja efectuate. Banii reprezinta cheltuieli efectuate, dupa luna august 2012, de catre beneficiari care au derulat proiecte pe fonduri europene POSDRU care contineau nereguli sau indicii se savarsire a unor acte de coruptie. Aceste cheltuieli au fost deja suportate de statul roman, care a efectuat platile interne catre beneficiari.

POSDRU reprezintă unul dintre cele importante programe din exercițiul financiar 2007-2013, având la dispoziție un buget de 3,4 miliarde de euro. În momentul de faţă sunt făcute plăţi care ar reprezenta o absorbţie de 75%.

(BP)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea