Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Miniştrii din cabinetul Boc pun grenade sub scaunul premierului lor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Am fost ieri la votul final din Parlament tocmai pentru a vota legea privind concedierile din MAI şi legea exproprierilor”, minţea doamna Udrea, a doua zi după respingerea acestei legi în Plenul Camerei Deputaţilor. „Referitor la neînregistrarea votului meu nu poate fi vorba decât despre o eroare. Susţin categoric această lege”, persista în justificări ieftine, doamna ministru în cauză.  Păi cum susţineţi această lege, doamnă ministru, dacă nu aţi votat-o, doar verbal şi tardiv, după ce aceasta a fost respinsă definitiv?! Sau nu aveţi suficient curaj să recunoaşteţi faptul că n-aţi vrut să vă asumaţi o viitoare grea povară electorală, alături de premierul Boc, prin aceste zeci de mii de diponibilizări care ar fi urmat să fie efectuate din rândurile poliţiştilor? Nu cumva motivul real constă în deţinerea, la purtător, a unei strategii creionate în zona Cotroceni, care ar fi avut rolul să tragă un zgomotos semnal de alarmă al fragilităţii scaunului de premier al domnului Boc, proaspăt reales în funcţia de preşedinte al PDL?
Cum se face oare că presupusa eroare, despre care ne vorbeşte doamna Udrea, s-a manifestat exact în momentul celui mai important vot, în ziua de 24 mai a.c. şi anume cel al legii disponibilizărilor din MAI?! Dar cum a reuşit totuşi să voteze doamna ministru Udrea, fără să aibă parte de alte erori, şi legea dinaintea acestui proiect şi pe cea care urma şi, hocus-pocus, a dispărut dumneaei instant, exact la legea buclucaşă de la butoanele votului electronic?! Şi, în plus, cum este posibil oare ca aceeaşi eroare să-l fi împiedicat tocmai pe domnul ministru Oprea să voteze pentru adoptarea proiectului de lege privind disponibilizările din Ministerul Administraţiei şi Internelor?
Eliminarea iniţiativei Guvernului a fost posibilă prin abţinerea, respectiv prin votul „împotrivă” acordat, marţea trecută, de către 22 deputaţi aparţinând PDL, UNPR şi Grupului minorităţilor naţionale. După lungi discuţii în plenul Camerei Deputaţilor, proiectul de lege al guvernului a întrunit doar 150 de voturi „pentru”, în condiţiile în care avea nevoie de aprobarea a 167 de parlamentari ai puterii. Acest lucru înseamnă că s-au confruntat cu erori ale sistemului de vot electronic, toţi cei 22 de parlamentari ai Coaliţiei guvernamentale şi doar în momentul acelui vot?
Toată această poveste, ostentativ brodată cu minciuni practicate doar de preşcolari, este mai mult decât penibilă, domnilor guvernanţi! Spuneţi-le clar românilor că nu faceţi altceva decât să vă jucaţi cu soarta lor, prin punerea în scenă a acestor penibile subterfugii de rezolvare a problemelor dumneavoastră interne! Pe angajaţi îi interesează dacă îi daţi afară sau nu din sistem! Aţi montat la repezeală acest scenariu prost, doar pentru neştiutorul domn Boc, căruia vă străduiţi acum să-i luaţi funcţia de premier, fără ştirea lui şi nu pentru că v-ar păsa, vreun moment, de soarta miilor de poliţişti care vor îngroşa curând rândurile şomerilor! Altfel ce rost ar mai fi avut intervenţia recidivantă a doamnei preşedinte Anastase, prin care se oferea să repare aceste erori, prin alte încălcări grave ale regulamentului Parlamentului: „Proiectul nu a întrunit numărul de voturi necesare. Se reia dezbaterea lui pe articole”!
Să vă citesc, totuşi, din regulamentul în vigoare şi din Constituţie, doamnă preşedinte Anastase, poate înţelegeţi prevederile exacte ale articolelor referitoare la procedura legislativă?
Concluzia acestei siropoase telenovele este relevantă: nu miile de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, care vor fi lăsaţi pe străzi reprezintă miza acestui joc mizerabil de-a „vă dăm afară, dar nu azi”, ci startul dat de la Cotroceni, pentru noua ciolaniadă pdl-istă, în care premiul cel mare constă într-un scaun nou-nouţ de prim-ministru!
Deputat PNL Alba, Teodor ATANASIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea