Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Sănătății: Copiii mai mici de 14 ani au dreptul de a fi internați în spital împreună cu unul dintre părinți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

copil spitalMinisterul Sănătății și Ministerul Muncii au atenționat, marți, că internarea în spitale a copiilor mai mici de 14 ani, împreună cu unul dintre părinți, dacă se solicită acest lucru, este un drept și nu un privilegiu.

Potrivit unui comunicat de presă al MS, încălcare legislației în vigoare (Ordinului 1284/2012) se pedepsește conform legii.

“Copiii internați în spitale au nevoie de părinții lor. Mai ales când vorbim despre cei mici, care depind de mamele lor. Dreptul copilului la siguranța și la protecția oferite de familie este un drept indiscutabil, ba chiar o parte extrem de importantă a procesului de vindecare. Părinții au DREPTUL de a rămâne alături de copiii lor”, a declarat Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

Ce prevede legislația în vigoare

”Ordinul ministrului Sănătății nr. 1284/2012 privind reglementarea programului de vizite al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice prevede la Art. 5 că:

(1)   În cazul copiilor internați în secțiile/compartimentele de terapie intensivă se asigură prezența cu caracter permanent a unuia dintre părinți, dacă se solicită acest lucru.

(2)   În cazul copiilor până la 14 ani internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară se acceptă prezența unui aparținător permanent, dacă se solicită acest lucru.

(3)   În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 si 18 ani internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară se poate accepta prezența unui aparținător permanent, cu acordul șefului de secție/coordonatorului de compartiment.

Pe cale de consecință, încălcarea Ordinului 1284/2012 se pedepsește conform legii”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Ministerului Sănătății. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS Ministerul Sănătății a anunțat pe data de 23 aprilie că vor fi introduse medicamente gratuite și compensate pentru mai multe categorii de pacienți. Prin intermediul unei hotărâri de la Guvernul României, de la data […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea