Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministerul Mediului vrea reducerea poluării cu nutrienţi a apelor şi solului din regiunea Centru. Conferință, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Mediului, Apelor şi Pãdurilor a organizat miercuri, 25  februarie,  o conferință cu tema Reducerea poluării cu nutrienți din surse agricole a apelor și solului/Aspecte privitoare la implementarea proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” în regiunea de dezvoltare Centru.

La conferințã au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pãdurilor, consiliilor județene, prefecturilor, autoritãților pentru protecția mediului, apelor, autoritãților de agriculturã, sănătate publică precum și autoritãți locale din județele: Alba, Brașov, Mureș, Sibiu, Harghita și Covasna.

 Printre temele supuse dezbaterilor s-au numãrat:

    • Prezentarea proiectului “Controlul integrat al poluării cu nutrienți” și a rezultatelor acestuia;
    • Legislația europeană de mediu și instituțiile europene;
    • Legislația de mediu din România și instituțiile de mediu;
    • Calitatea surselor de apă cu accent pe situația nutrienților în Bazinele Mureș și Olt;
    • Măsuri de protecția mediului în zonele rurale, inclusiv gospodării individuale;
    • Specificul activitățiilor din agricultură și impactul asupra mediului

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” este finanţat de Guvernul României dintr-un împrumut rambursabil de 50 mil. Euro acordat de Banca Mondială şi un ajutor financiar nerambursabil de 5,5 mil. USD, acordat de Fondul Global de Mediu (GEF). Consiliile judeţene şi consiliile locale implicate în proiect asigură o cotă de cofinanţare de până la 5% din valoarea investiţiilor.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă acordarea de sprijin Guvernului României în vederea alinierii la cerinţele Directivei Nitraţilor a UE prin:

-reducerea deversărilor de nutrienţi în corpurile de apă

-promovarea schimbărilor comportamentale la nivel regional

-sprijin pentru întărirea cadrului de reglementare şi capacităţii instituţionale

În cadrul proiectului este prevãzutã implementarea unei serii de investiții în circa 86 de localități incluzând:  sisteme comunale de depozitare și manipulare a gunoiului de grajd, plantarea de fâșii de vegetaţie forestieră cu rol de protecţie și reabilitarea pășunilor,  canalizare și epurare a apelor uzate la scară mică, testarea şi demonstrarea fezabilităţii producerii de biogaz din gunoi de grajd şi deşeuri organice menajere și  promovarea Codului de Bune Practici Agricole.

 Comunicat de presă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea