Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Justiției caută soluții pentru depopularea închisorilor. Cetățenii pot veni cu propuneri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procesul de informare și consultare publică referitor la situația sistemului penitenciar din România și măsurile ce pot fi luate pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție și reducerea sustenabilă a supraaglomerării, a fost lansat, marți, în dezbatere publică de Ministerul Justiției.

„Prin acest proces, Ministerul Justiției dorește informarea și consultarea publicului cu privire la situația sistemului penitenciar din România, aducând în atenția publicului planul de măsuri adoptat împreună cu Administrația Națională a Penitenciarelor la 30 iunie. Ministerul Justiției urmărește astfel crearea unei platforme prin care societatea civilă să exprime puncte de vedere cu privire la unele opțiuni identificate, în vederea îmbunătățirii efective și sustenabile a condițiilor de detenție ce includ și supraaglomerarea”, se precizează într-un comunicat al MJ.

Conform sursei citate, propunerile primite vor contribui la definitivarea unui pachet de măsuri integrate, pe termen scurt, mediu și lung, care să ducă la reducerea sustenabilă a supraaglomerării și îmbunătățirea condițiilor de detenție. Se au în vedere măsuri pentru consolidarea infrastructurii, pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor private de libertate, facilitarea reintegrării sociale, consolidarea probațiunii, precum și măsuri legislative.

Consultarea va fi susținută în plan local și printr-o serie de întâlniri regionale organizate la Iași, Timișoara, Cluj, Craiova și București cu parteneri instituționali și organizații neguvernamentale.

Data limită până la care sunt așteptate propuneri din partea cetățenilor este 9 septembrie.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea