Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Educaţiei: ”Vor exista manuale școlare la clasa a IV-a, pentru șapte discipline”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, elevii de clasa a IV-a vor avea manuale şcolare noi la şapte materii.

manuale„Vor exista manuale şcolare la clasa a IV-a pentru şapte discipline, pe 12 septembrie acestea se vor afla pe băncile elevilor. Pentru alte încă două discipline, matematică şi limba engleză modernă, contestaţiile au fost rezolvate în instanţă. În consecinţă, în cel mai scurt timp, sperăm noi, în septembrie -octombrie, manualele vor putea fi livrate. Pentru patru discipline, respectiv Limba şi literatura română, Ştiinţe ale naturii, Istorie şi Geografie, contestaţiile se află în analiza instanţelor. Pe măsură ce acestea se vor finaliza, vom putea avea manuale şi pentru aceste discipline”, a declarat, pentru Mediafax, Mirabela Amarandei.

Directorul CNEE, Cristian Mirescu, a fost detaşat din funcţia de conducere a Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) de către Ministerul Educaţiei în urma raportului Corpului de Control al premierului, care a arătat că Mirescu a încălcat procedura de secretizare/desecretizare a ofertelor din cadrul licitaţiei pentru manualele de clasa a IV-a.

„Pentru a aduce un nou management la CNEE, domnul Mirescu a fost detaşat pentru o perioadă de doi ani, timp pentru care vom organiza un concurs pentru ocuparea acestei poziţii. De asemenea, ne gândim la o reorganizare a CNEE”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

Corpul de Control al premierului a descoperit nereguli la licitaţia pentru manualele de clasa a IV-a, cum ar fi încălcarea procedurii de secretizare/desecretizare a ofertelor de manuale, neregulile fiind semnalate la vremea respectivă şi de către reprezentanţii mai multor edituri care au participat la licitaţia organizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE). Documentul, obţinut în exclusivitate de Mediafax arată că au existat nereguli şi în privinţa atribuţiilor directorului Mirescu.

„În perioada de derulare a procedurii de atribuire, directorul CNEE a îndeplinit, în acelaşi timp, atât atribuţiile preşedintelui comisiei de evaluare, cât şi atribuţiile conducătorului autorităţii contractante, atribuţii diferite, prevăzute distinct de reglementările legale aplicabile în materia achiziţiilor publice. Verificările efectuate în cadrul acţiunii de control au evidenţiat şi faptul că preşedintele comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul CNEE a consultat tabelele secretizate care conţineau corespondenţa cod-ofertant, anterior desecretizării acestora, încălcând astfel procedura de secretizare/desecretizare aplicabilă acestei proceduri de atribuire”, se arată în documentul citat.

În cazul editurii CD PRESS S.R.L., raportul arată că reprezentanţii altor edituri participante la licitaţie au depus plângeri la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), „unul dintre motivele invocate fiind că autoritatea contractantă (CNEE) a admis şi declarat câştigătoare ofertele depuse de CD PRESS S.R.L., în condiţiile în care ofertantul nu a respectat modalitatea de prezentare a ofertei tehnice, prevăzută în conţinutul documentaţiei de atribuire”.

În urma deciziei CNSC, pronunţată la data de 3 mai 2016, comisia de evaluare a ofertelor din cadrul CNEE a procedat la reevaluarea ofertelor, „împrejurare în care a decis că ofertele contestate (inclusiv oferta alternativă), depuse de societatea CD PRESS S.R.L. pentru cele cinci loturi, sunt neconforme, acestea neîndeplinind toate condiţiile de admisibilitate prevăzute în documentaţia de atribuire”, se arată în document.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea