Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Educației despre itemul 6 de la Evaluarea Națională 2016 la Matematică: E complet formulat, enunțul este clar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

evaluare nationala01Itemul 6 de la subiectul I, varianta 7 – disciplina Matematică din cadrul Evaluării Naționale de miercuri, 29 iunie 2016, este complet formulat, enunțul este clar, fără ambiguități și permite un singur răspuns corect, a precizat,  într-un comunicat, Ministerul Educației.

Citiți și Evaluare Națională 2016: Ministerul Educației, acuzat că a formulat greșit un subiect la matematică

Potrivit MENCȘ, itemul conține toate elementele necesare unui răspuns corect și se referă la o diagramă care a mai fost prezentată în subiectele formulate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (vezi www.subiecte2016.edu.ro/2016). „Tipul de diagramă în discuție este inclus în modelul de subiect pentru Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a, anul școlar 2014 — 2015”, arată sursa citată.

subiecte matematica01Totodată, MENCȘ precizează că același item evaluează competența „Analizarea unor situații practice cu ajutorul elementelor de organizare a datelor”, competență formată/ dezvoltată în cadrul unității de învățare „Elemente de organizare a datelor”, clasa a VII-a, prezentă în programa pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și aprobată prin Ordinul de ministru nr. 4431/29.08.2014, Anexa nr. 3.

Comunicatul menționează că itemul conține legenda referitoare la reprezentarea numărului elevilor, legendă care este echivalentă cu identificarea prin axele de coordonate.

„În esență, acesta se referă la prezentarea unei dependențe funcționale (între notă și numărul elevilor din clasă care au obținut această notă), iar în cazul unei dependențe funcționale variabila se reprezintă pe axa orizontală (a absciselor). Răspunsul corect, din punct de vedere matematic, la acest item este cel prevăzut în baremul de evaluare și de notare”, se mai arată în comunicat.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea