Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Educației a lansat licitația pentru manuale școlare noi, de clasa a IV-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare din subordinea Ministerului Educației a lansat licitaţia pentru manuale şcolare noi în format print şi digital, pentru clasa a IV-a, cărţile trebuind să ajungă pe băncile elevilor în anul şcolar 2016-2017.

Firmele câştigătoare vor tipări manualele atât în format print, cât şi digital, varianta tipărită fiind realizată în două volume imprimate, corespunzătoare, în principiu, fiecărui semestru în parte. Manualul şcolar digital este o formă electronică a manualului şcolar, distribuită pe un dispozitiv de stocare extern, CD/DVD, odată cu varianta tipărită (câte un CD/DVD pentru fiecare volum în parte), se arată în documentaţia publicată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Această variantă are un conţinut similar celei tipărite a manualului şcolar şi cuprinde, în plus, o serie de activităţi multimedia interactive de învăţare (AMII), care pot fi: exerciţii interactive, jocuri educaţionale, animaţii, filme, simulări, toate acestea având obiectivul de a aduce un plus de valoare cognitivă.

Manualele pentru clasa a IV-a vor fi transmisibile, la finalul clasei a IV-a, elevii le vor preda la şcoală pentru a fi redistribuite copiilor care vor termina clasa a III-a şi se vor reînnoi în stocuri cuprinse între 10-20% din numărul total al elevilor înscrişi.

Ofertanţii vor prezenta formele finale ale celor două variante de manuale, asupra cărora singura intervenţie ulterioară care se acceptă este înlocuirea copertei şi a paginii de gardă prin adăugarea elementelor de personalizare (autori, referenţi, descriere CIP, numărul Ordinului MECŞ de aprobare etc.), potrivit Centrului Naţional de Evaluare şi Exeminare.

Obiectul contractului îl constituie şi achiziţia, livrarea şi transportul manualelor şcolare de la producător la depozitele de carte şcolară ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti. Ofertanţii câştigători sunt obligaţi să asigure tirajul de manuale şcolare comandat, ca urmare a solicitărilor cadrelor didactice, în cele două variante: varianta tipărită şi varianta digitală.

Conform documentaţiei publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pentru fiecare manual de la clasa a IV-a vor putea fi desemnate câştigatoare maximum trei firme, durata acordului fiind de patru ani, iar valoarea estimată fără TVA este de 22.902.482 lei.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea