Rămâi conectat

Sport

Mihnea Costachi, elev al Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, pe locul 7 la Festivalul Internațional de Șah de la Arad

Ziarul Unirea

Publicat

în

Desfasurat in perioada 6-13 august, Festivalul International de sah de la Arad a fost si in acest an cel mai puternic turneu open organizat in Romania, reunind la start in turneul principal 245 de jucatori din 17 tari, dintre acestia 16 avand titlul de mare maestru international, 24 titlul de maestru international si 30 pe cel de maestru FIDE.

Cotat ca favoritul 17 la start, tanarul maestru international albaiulian Mihnea Costachi a avut si in acest an o evolutie excelenta la turneul aradean. Dupa un start mai ezitant, in care dupa o victorie in prima runda au urmat doua remize, Mihnea a castigat 3 partide consecutiv, facand jonctiunea cu plutonul fruntas dupa runda a 6-a. In runda a 7-a juniorul albaiulian a avut o partida foarte dificila, cu piesele negre, impotriva marelui maestru international Vladislav Nevednichy, component de baza al nationalei de seniori a Romaniei in ultimii ani. Desi a fost fortat spre final sa intre in defensiva, Mihnea s-a aparat cu calm si a reusit sa obtina remiza. In runda a 8-a, elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia a reusit o partida foarte buna, castigand clar impotriva experimentatului maestru international Codrut Florescu, astfel ca inaintea ultimei runde se afla in grupul celor 6 jucatori aflati la egalitate de puncte in fruntea clasamentului din care urma sa se decida invingatorii.

Cu toate ca adversarul sau din ultima runda, marele maestru international Andrei Istratescu, era unul dintre cei mai buni jucatori romani din toate timpurile si favoritul numarul 2 al turneui, Mihnea Costachi a abordat foarte agresiv jocul, a sacrificat un pion, iar in complicatiile rezultate a reusit sa preia initiativa, aducandu-si adversarul in pozitie foarte dificila. Din pacate, aflat in criza de timp, Mihnea a ratat de mai multe ori sa-i aplice redutabilului sau adversar lovitura decisiva, astfel ca partida s-a terminat remiza.

Cu 7 puncte acumulate in 9 partide, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 7, la egalitate de puncte cu al doilea clasat si la o jumatate de punct in urma castigatorului turneului, ucrainianul Alexander Zubov. Bune au fost si evolutiile celorlalti juniori albaiulieni participanti la turneu, Alexandru Secheres (19 ani) si Iustin Ciorgovean (16 ani) obtinand 5,5 puncte, in timp ce Radu Tampea (11 ani) a obtinut 4 puncte, toti trei obtinand performante rating mult peste cele asteptate, ceea ce le-a adus castiguri frumoase de puncte rating FIDE.

De notat ca in deschiderea turneului, intr-o conferinta de presa organizata in comun cu Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad, presedintele Federatiei Romane de Sah, Sorin Iacoban, a anuntat ca in anul 2018 federatia se va implica in organizarea unei serii de patru turnee dedicate Centenarului Unirii, primele trei urmand a fi gazduite la Arad, Bucuresti si Iasi, iar finala urmand a se desfasura la Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea