Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mihai Muncuş, omagiat de politicienii neozeelandezi. Autorităţile din Noua Zeelandă vor începe o anchetă asupra incidentului din Insula Raoul

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 

Politicienii neozeelandezi i-au adus un omagiu biologului român Mihai Muncuş-Nagy, care s-ar fi înecat în timpul unei misiuni de cercetare efectuate pe insula Raoul, relatează The Marlborough Express, în ediţia electronică de joi. Ministrul pentru Conservarea Mediului, Kate Wilkinson, a declarat că gândurile sale se îndreaptă spre biologul român care lucra ca voluntar pentru Departamentul de Conservare (DoC) şi care ar fi fost luat de ape, luni, în timp ce se afla pe ţărmul stâncos al insulei Raoul, situată la 1.000 de kilometri nord-est de Noua Zeelandă, scrie The Marlborough Express, citat de Mediafax.

„Mihai era un ecologist dedicat meseriei şi pasionat de ceea ce făcea. El a depus o muncă de conservare valoroasă în numele departamentului în această insulă izolată şi specială”, a declarat Wilkinson. Ministrul le-a mulţumit, de asemenea, tuturor celor implicaţi în operaţiunea de căutare, în special celor şase membri şi voluntari din cadrul Departamentului pentru Conservare aflaţi pe insulă, pentru eforturile lor de a-şi găsi prietenul şi colegul.

Soţiei lui Muncuş-Nagy, Kinga, i-a fost oferită posibilitatea de a vizita Noua Zeelandă şi de a vedea cum a contribuit soţul ei, alături de alţi voluntari, la protecţia mediului în insulele Kermadec.

Purtătorul de cuvânt pentru conservarea mediului din cadrul Partidului Laburist, Ruth Dyson, a declarat că accidentul este o „lovitură tragică”, adăugând că decizia de întrerupere a căutărilor a fost extrem de dificilă. Autorităţile neozeelandeze vor începe o anchetă asupra acestui incident.

De profesie inginer silvic, Mihai Muncuş (33 de ani) a absolvit Colegiul “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia în anul 1997 şi apoi Facultatea de Protecţia Mediului Oradea din cadrul Universităţii Oradea unde a şi activat ca asistent universitar. Prietenii îl descriu ca un mare iubitor al naturii şi o persoană foarte activă. Pe plan personal se declara împlinit de când a cunoscut-o pe soţia sa Kinga. De altfel cei doi împărtăşeau aceeaşi pasiune, motiv pentru care au fondat Asociaţia “Biounivers” prin care au desfăşurat mai multe proiecte pentru protecţia mediului. Apropiaţii lui Mihai mai spun că tânărul şi-a dorit foarte mult să plece ca voluntar în Noua Zeelandă şi că ceea ce i s-a întâmplat face parte din destinul său, mai ales că a primit viza pentru a pleca pe Insula Raoul chiar în ultima zi în care mai putea pleca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea