Rămâi conectat

Curier Județean

Micii ecologiști de la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia, membri în patrula de reciclare – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noile tendinte in educatia tinerei generatii sunt legate de implicarea acesteia in activitati extracurriculare. Necesitatea protejarii mediului ambiant, respectul fata de natura si atitudinea responsabila fata de utilizarea resurselor naturii par a fi elementele de baza ale acestei educatii, promovate de catre copiii Gradinitei nr 12 din Alba Iulia.

Amintim ca, la invitaţia Agenţiei Romane de Reciclare RoRec, Grădiniţa nr 12 s-a înscris în Patrulă de Reciclare – program naţional de educaţie pentru mediu, desfăşurat cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale şi sprijinul inspectoratelor şcolare în grădiniţele, şcolile şi liceele din Bucureşti şi peste alte 34 judeţe.

Ca urmare a acestui proiect, toti cei aprox 300 de prescolari inscrisi in aceasta unitate sunt angrenati in activitati de informare si nu numai, prin care ajuta concetatenii să conştientizeze importanta colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Marti, 19 aprilie 2016 copiii de la doua grupe mari (“Voiniceii” si “Bobocei pufosi”),  insotiti de membrii Patrulei de reciclare, imbracati in tricouri galbene si purtand pe cap sepcute verzi cu insemnele de mici ecologisti, au participat la un mars ecologic, ocazie cu care au impartit pliante oamenilor de pe Bd-ul Victoriei si Transilvaniei.

Actiunea de impartire de pliante a inceput in cursul aceleiasi zile  la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu, cu scopul de a informa pe cei aprox 23 de scolari din cls a II-a C, inv. Breaz Simona, despre proiectul “Patrula de reciclare” in care suntem prinsi si despre actiunea de colectare a deseurilor electrice si electronice din cadrul proiectului.

Astfel, micutii de la Gradinita nr 12 au incercat sa traga un semnal de alarma fata de problemele de mediu.

Mesajele micilor ecologisti de la Gradinita nr 12 au fost:

GRADINITA 12 RECICLEAZA!

RECICLEAZĂ DEEE!( DESEURI ELECTRICE SI ELECTRONICE)

RECICLARE, REFOLOSIRE, RECONDITIONARE!

SALVATI PLANETA ALBASTRA!

OCROTITI PADUREA!

ECONOMISITI APA!

ECONOMISITI ENERGIA ELECTRICA!

PLANTEAZA UN POMISOR!

SI TU POTI FI ECOLOGIST!

Actiunile tematice de mediu vor continua si in lunile care urmeaza la Gradinita nr 12. Vineri vom amenaja pe peretii exteriori ai gradinitei o expozitie de lucrari individuale si colective (picturi, colaje, desene, lucrari practice din material reciclabile), pantru a marca Ziua Pamantului.

Responsabil PR al GPP Step by Step nr 12 Alba Iulia,

Prof.inv.presc. Decean Ioana Delia

[nggallery id=1981]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea