Rămâi conectat

Curier Județean

”Mica Unire” de la 24 ianuarie, sărbătorită la Alba Iulia și Sebeș. Spectacole susținute de artiștii profesioniști ai Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

folclor 24 ian 2009Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Acest pas mic pentru omenire, dar mare pentru istoria românilor este sărbătorit în fiecare an şi de către artiştii Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba.

Ca în fiecare an, ziua de 24 ianuarie, ziua Unirii Mici, este sărbătorită de artiştii profesionişti ai Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba prin spectacole oferite locuitorilor acestui judeţ încărcat de istorie. Ei vin şi în acest an în faţa publicului cu două evenimente culturale deosebite.

Citeşte şi 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Primul eveniment este un spectacol de folclor susţinut în data de 22 ianuarie 2016, la Sebeş, în Parcul Primăriei. Începând de la ora 12.00, iubitorii folclorului şi ai muzicii patriotice de calitate vor avea prilejul să se reîntâlnească cu centrul de culturaorchestra Ansamblul folcloric al judeţului Alba condusă de dirijorul Alexandru Pal şi cu soliştii Roxana Reche, Maria Filimon, Floricica Moga, Dorina Nariţa şi Cătălin Haşa. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural ”Lucian Blaga” Sebeş, în parteneriat cu Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba.

Al doilea eveniment, ce se va derula în contextul sărbătorilor Unirii, va avea loc în data de 24 ianuarie, la Sala Unirii din Alba Iulia.

Citește și: Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918

Începând cu ora 10.00, toţi cei care iubesc şi simt româneşte sunt aşteptaţi să asculte sau să se prindă în Hora Unirii interpretată de Fanfara judeţului Alba condusă de dirijorul Honcaş Coriolan. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, în primele trei luni ale anului: Controale la unități de turism, asistență socială, cluburi și magazine. Principalele ereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, în primele trei luni ale anului: Controale la unități de turism, asistență socială, cluburi și magazine. Principalele ereguli constatate În perioada 01.01.2024 – 31.03.2024 inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, au desfășurat un număr de 179 controale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea