Rămâi conectat

Curier Județean

Mica Romă din Transilvania a fost vizitată de peste 25.000 de oameni în weekendul Blaj aLive, în frunte cu președintele României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

BAJ ALIVEPrimul weekend al verii a fost cel mai însorit din istoria recentă şi bogat în evenimente în aceeaşi zonă din Transilvania. Frumosul oraş de la confluenta Târnavelor a avut simultan, în ziua cu Manu Chao de la Blaj aLive şi Ziua Porţilor Deschise a fabricii Bosch Rexroth – Innovation Day, un eveniment menit să promoveze tehnologia de ultimă oră publicului larg şi specialiştilor internaţionali, invitaţi speciali, alături de preşedintele României Klaus Iohannis şi oficialităţile locale. Eveniment recomandat în programul de festival şi aşteptat cu entuziasm în industria din România.

Citiți și Klaus Iohannis, primit cu aplauze, la Blaj, la Bosch Innovation Days: Atragerea de investiții străine este o prioritate

Iohannis, la Blaj79A fost expusă în premieră în România maşina autonomă dotată cu tehnologie inovativă Bosch, participanţii au putut vedea şi alte inovaţii, atât din sectorul Soluţii de Mobilitate, cât şi din cel al Tehnologiei Industriale. Printre acestea se număra maşini hibride, biciclete electrice cu sistem de propulsie Bosch şi multe alte exponate prezentate de Bosch Rexroth în cadrul Hannover Messe, cel mai mare târg de tehnologie industrială din lume.

Tot la Blaj, încă de vineri a început Festivalul „Blaj aLive”, susţinut de Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Evenimentul din 5 – 6 iunie de pe Câmpia Libertăţii din Blaj a reunit numeroşi artişti români şi internaţionali, printre care interpretul de origine franceză Manu Chao care a încheiat ziua de sâmbătă cu „Mersi, România!”.

Organizatorii estimează la nivelul oraşului un trafic total de peste 25.000 de oameni în weekendul 4-6 iunie 2015, gradul de ocupare pentru cazare fiind de 100% până la 100 de kilometri depărtare de Blaj. O surpriză plăcută şi neaşteptată la nivelul numărului de participanţi ce va genera, cu certitudine, o dezvoltare a proiectelor locale pentru asigurarea serviciilor necesare acomodării unui număr mare de vizitatori.

(C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea