Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Metode recomandate pentru a scăpa de depresia de început de an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prima lună din an este considerată cea mai depresivă, multe persoane resimţindu-se după perioada aglomerată a sărbătorilor de iarnă, relatează dailymail.co.uk, care oferă şi o serie de metode pentru a învinge starea de spirit negativă.

Una dintre metodele recomandate pentru învingerea stării de spirit negative implică utilizarea la maximum a luminii solare, indiferent cât de puţină este în această perioadă a anului, mai ales în regiunile nordice ale globului.

Plimbările în aer liber, chiar dacă este frig, permiterea luminii naturale să intre în camere cât mai mult posibil prin limitarea utilizării perdelelor, draperiilor şi jaluzelelor şi îmbunătăţirea sistemelor de iluminat casnic vor creşte astfel nivelul de expunere la lumină, lucru ce va ajuta organismul să-şi regleze ceasul intern , potrivit dailymail.co.uk.

O metodă care poate părea contraintuitivă este ascultarea de cântece triste. Piesele muzicale melancolice reglează şi combat starea de spirit negativă şi sentimentul de singurătate, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Tokyo. În plus, cântecele triste fac oamenii să fie mai calmi.

O pauză de ceai este întotdeauna binevenită. Cercetătorii olandezi au descoperit că obiceiul de a bea un ceai din când în când, pe parcursul zilei, creşte creativitatea şi impulsionează procesele cognitive. Cafeina este un stimulant, iar ceaiul conţine un aminoacid, L-teanină, care influenţează relaxarea.

În acest sens, a fost realizat un experiment pe un număr de 150 de persoane. Unii au luat o pauză pentru a bea ceai, în timp ce alţii au băut doar apă.

Voluntarii au fost apoi testaţi pentru a li se evalua starea de spirit. Cei care au băut ceai prezentau o mai mare dorinţă de succes, decât cei care beau doar apă în timpul pauzelor şi aveau şi un timp de răspuns mai mic atunci când se confruntau cu probleme dificile. Potrivit unui studiu al University College din Londra, oamenii care beau ceai de patru ori pe zi prezintă un nivel mai scăzut de cortizol, un hormon legat de stres şi de nivelul scăzut al glicemiei (nivelul de zahăr din sânge).

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea