Rămâi conectat

Actualitate

METEO: În acest weekend, COD GALBEN de ninsori şi vânt în toată țara

Ziarul Unirea

Publicat

în

În acest weekend vremea va fi deosebit de rece, cu vânt şi precipitaţii mixte. Pe lângă informîrile deja emise de ANM, meteorologii avertizează sâmbătă dimineaţa că anumite zone din ţară se află sub cod galben de ninsori şi vânt.

ninsoare-munteeAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare valabilă sâmbătă, între orele 08:30 – 15:00, care vizează intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte. În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei, precum şi în zona montană înaltă, unde viteza la rafală va depăşi 50…60 km/h.

Va mai ploua local în sudul şi în estul ţării, dar numai pe spaţii mici, în estul Moldovei şi în Dobrogea, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor fi precipitaţii mixte, în general slabe, iar la peste 1500 m altitudine vor predomina ninsorile.

Vemea va fi rece, iar în dimineţile următoare local se va produce brumă cu precădere în nordul şi în centrul ţării şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

ANM a emis şi trei avertizări nowcasting cod galben de ninsori şi vânt.

1. 08-10-2016, ora 9:15 pana la 08-10-2016, ora 13:00. In zona: JUD. BUZAU: Zona de munte; JUD. PRAHOVA: Zona de munte; JUD. ARGES: Zona de munte; JUD. DAMBOVITA: Zona de munte; Se va semnala ninsoare moderată la peste 1200 m, ce determină scăderea vizibilității sub 100 m si izolat sub 50 m.

2. 08-10-2016, ora 9:10 pana la 08-10-2016, ora 12:00. In zona: JUD. SIBIU: Zona de munte; JUD. HARGHITA: Zona de munte; JUD. COVASNA: Tot judetul; JUD. BRASOV: Zona de munte; Se va semnala ninsoare moderată ce determină scăderea vizibilității, izolat sub 100 m.

3. 08-10-2016 ora 8:00 pana la : 08-10-2016 ora 14:00. In zona: Buzău: Zona de campie; Brăila: Tot judetul; Ialomiţa: Tot judetul; Se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze ce vor atinge la rafală 50 – 60 km/h, izolat 65 km/h.

Duminică vom avea parte de vreme frumoasă, iar valorile termice diurne vor marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul şi nord-estul tării, iar spre sfârsitul intervalului şi în vest şi sud-vest, unde izolat va ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în depresiuni şi 18 grade în sud-estul ţării. În nord-vest şi centru se va produce brumă.

Nici săptămâna viitoare nu aduce veşti bune. Valorile termice vor fi usor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă a anului, iar ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea