Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mesajul unui tânăr teolog din Alba Iulia, pentru protestatari: ”Milităm pentru un mare RAHAT fără să gândim că am devenit marionetele forurilor ce ne conduc”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un mesaj scris de un tânăr teolog din Alba Iulia i-a înfuriat pe protestatarii care au ieșit la mitingul împotriva corupției, organizat miercuri seara în municipiu.

slevas1Sunt de remarcat două lucruri: limbajul folosit, care este total impropriu pentru un absolvent de Teologie, dar și nefericita inspirație să-și posteze mesajul tocmai pe pagina pe care era anunțat protestul și unde aproape 900 de persoane și-au anunțat participarea. În consecință, nu a fost bine primit de internauți și a avut zeci de comentarii, majoritatea dintre ele aducând atingere bisericii:

”DRAGI TEOLOGI SI OAMENI CARE TINETI LA UN DUMNEZEU, STATI ACASA!!
Din pacate am transformat aceasta miscare in una idioata, vrem toate porcariile din lume, numai dreptate nu o sa primim pentru ca nu stim ce sa cerem, militam pentru un mare rahat fara sa gandim ca am devenit marionetele forurilor ce ne conduc.. NOUA nu ne trebuie dreptate, ne trebuie un bici sa ne invete o lectie. Rusine, am profitat de o tragedie ca sa pornim o prostie, scopul a fost nobil, dar s-a ajuns la o debandada totala specifica romanilor. R U S I N E. Ca sa nu mai spun ca toate cererile noastre sunt de fapt ale celor ce ne manipuleaza, la fel ca in ’89. Am pornit cu dreptul si am ajuns mancatori de rahat. Revolutia noastra acum e revolutia lor, in interesul lor, exclusiv pentru ei, iar noi credem ca suntem ascultati. Prostii. Lucruri fara rost.

Sa nu mai spun ca am tarat si Biserica in asta si astfel ne-am divizat din nou (pro/contra Biserica), asa ca sa stiti cei ce mergeti deseara sa sustineti propaganda asta falsa de „Ne vrem tara inapoi” ca de fapt este „Va dam tara inapoi” (dupa ce nu am luat-o nici 48 de h). Cititi doleantele scumpilor nostri oameni „asa-zisi” culti, care vor tot ce se poate mai rau pentru Biserica, ei vor anarhie. ANARHIE vor primii. Ma retrag cu fruntea sus ca nu o sa ies in strada pentru o cauza ca apoi sa imi dau seama ca se striga cu totul altceva. RUSINE”, a scris tânărul pe pagina evenimentului ”Alba Iulia iese în stradă”, de pe rețeaua de socializare Facebook.

CITEȘTE ȘI: FOTO. Alba Iulia a ieșit în stradă! Sute de persoane au protestat împotriva corupției

”Nu știu în ce măsură vei fi luat în serios, dar ceea ce ai scris este organizat, ironic, ca o propagandă. Îndemni oamenii la un anumit ceva, dar fără argumente solide sau, mai ales, un fir corect al exprimării ideilor. Altfel spus, doar ai lăsat sentimentele tale tumultuoase să-și spună cuvântul. Ce-i drept, ai câteva idei corecte, dar sunt doar printre rândurile mai sus sugerate. Ca și notă: trebuie să înțelegi că biserica a fost ”târâtă” în această problemă pe unele argumente solide și pe cifre înfiorător de corecte (ex. numărul bisericilor în comparație cu cel al spitalelor). Trebuie să te întreb: oare până la urmă ce contează mai mult când se întâmplă o astfel de tragedie, o biserică sau un spital?”.

sau

”Vorbesti de manipulare… un guvern poate manipula maxim o tara sau o regiune. Biserica (ortodoxa, catolica, musulmana etc.) manipuleaza aproape o planeta intreaga de cateva secole! Biserica si Dumnezeu nu mai au legaturi, din pacate”, sunt două exemple de reacții provocate de mesajul tânărului teolog. (Z.U.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea