Rămâi conectat

Cultură Educație

Mesaj pentru studenții din Alba Iulia, de Ziua Internațională a Studenților: “Trăiţi-vă viaţa, dar învăţaţi şi munciţi în acelaşi timp”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Internațională a Studenților este sărbătorită în fiecare an, pe 17 noiembrie. Cu această ocazie, directorul Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia, Gheorghe Berghian, a ținut să le transmită studenților din oraș o urare de ”La mulți ani”, dar și un mesaj prin care îi îndeamnă să-și trăiască viața, să învețe și să muncească în același timp.

“Cu ocazia Zilei  Internaţionale a Studentului, sărbătorită astăzi 17 noiembrie, instituția noastră urează tuturor studenților din Alba Iulia “La mulţi ani! şi le transmite următorul mesaj:

 “Trăiţi-vă viaţa, dar învăţaţi şi munciţi în acelaşi timp, pentru că o faceţi pentru viitorul vostru şi pentru viitorul societăţii noastre. Să nu vă lipsească energia, curajul şi elanul şi să fiţi cât mai activi. Îndreptaţi-vă spre Casa de Cultură a Studenţilor care vă aşteaptă cu porţile deschise pentru a desfășura activități artistice, culturale şi de tineret, punându-vă la dispoziție atât baza materială cât și specialişti care să vă pregătească în domenii cum ar fi muzica uşoară şi populară, dansul sportiv, modern şi popular, teatrul, voluntariatul, moda etc.”, a transmis directorul Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

17 noiembrie a fost declarată oficial Ziua Internaţională a Studenţilor în anul 1941, în urma unor evenimente ce au avut loc la Praga în anul 1939.

Pe 17 noiembrie 1939, nouă studenţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 1200 au fost trimişi în lagăre de concentrare, după ce au demonstrat în faţa Universităţii din Praga împotriva ocupaţiei naziste din Cehoslovacia şi împotriva uciderii studentului Jan Opletal şi a muncitorului Václav Sedláček, ce participaseră la un miting anti-nazişti.

În 1941, la Consiliul Internaţional al Studenţilor de la Londra, a fost luată decizia ca 17 noiembrie să fie declarată oficial Ziua Internaţională a Studenţilor, în memoria studenţilor ucişi sau trimişi în lagăre de concentrare. (A.M.)

foto:arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea