// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Memorandum al Ministerului Economiei privind Cuprumin Abrud: autorizație de mediu, retehnologizare, scutire taxa de drum

Florin Roman, vicepreședinte CJ Alba, a anunțat astăzi că urmează ca și Guvernul să analizeze un memorandum prezentat de Ministerul Economiei privind situația Cuprumin Abrud, care prevede doi pași importanți pentru relansarea societății miniere în vederea privatizării.

În primul rând se propune derogarea Cuprumin de la prevederile Oronanței de Guvern nr. 64, care presupune ca un procent de 85% din dividende să meargă la Ministerul Finanțelor și 15% să rămână la nivelul societății pentru investiții.  În al doilea rând, documentul propune ca SC Cuprumin Abrud să fie derogată de la plata taxei de drum, inclusă acum în prețul motorinei, compania utilizând lunar circa 110 tone de motorină pentru exploatarea cuprului la Roșia Poieni.

Potrivit lui Roman, dacă propunerile ministerului pentru relansarea Cuprumin vor fi aprobate de Guvern atunci vor exista resursele finaciare pentru obținerea acordului de mediu prin retehnologizare și crearea de noi locuri de muncă prin investiții pentru extinderea activității societății.

“În această săptămână, Guvernul va analiza un memorandum înaintat de Ministerul Economiei, care prevede doi pași importanți. Primul dintre acești pași este că memorandumul propune derogarea Cuprumin de la prevederile Ordonanței de Guvern 64, care presupune că 85% din dividende merg la Ministerul Finanțelor și 15% rămân la nivelul societății pentru investiții. Prin memorandum se propune ca nivelul dividendelor plătite către Ministerul Finanțelor să fie de 50%, iar 50% să rămână la companie pentru partea de investiții. Dacă acest lucru va fi acceptat, putem spera la sume condiderabile pentru partea de investiții și de retehnnologizare. O altă măsură pe care o propune acest memorandum este ca societatea Cuprumin să fie derogată de la plata taxei de drum inclusă în prețul motorinei. În prezent, Cuprumin folosește lunar circa 110 tone de motorină pentru exploatarea cuprului de la Roșia Poieni. Dacă cei doi pași cuprinși în memorandum vor fi acceptați de Guvern, asta înseamnă că cei de la Cuprumin vor avea sume importante pentru obținerea acordului de mediu pe anul 2013, pentru că aici era o problemă din punctul de vedere al investitorilor deoarece compania nu avea avizul de mediu. Prin aceste măsuri, societatea se va bucura de un real succes printre investitori, iar economia de bani poate duce rapid la retehnologizare și noi investiții ceea ce automat înseamnă și noi locuri de muncă” a declarat vicepreședintele CJ Alba.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

4 Răspunsuri la Memorandum al Ministerului Economiei privind Cuprumin Abrud: autorizație de mediu, retehnologizare, scutire taxa de drum

 1. fost salariat Cupru Min fără loc de muncă 28.01.2013 la 20:00

  Pe cand un memorandum cu privire la salariatii din Cupru Min care indeplinesc conditiile de pensionare?
  Exemplu: Morschl Iosif, Tomuş Dorel, Simina Nicolae, Vătăjelu Sorin, Amariei Dorina, Anca Vasile, etc, care ar putea fi trimisi la pensie lăsand locul şi altora. Multă nesimţire din partea lor şi a celor care ar trebui să-şi facă datoria de a-i trimite la pensie.

 2. ... 28.01.2013 la 21:27

  Atanasiu promitea locuri de muncă la Cupru Min. Ha, ha, ha!!!! Bine prostilor că i-ati votat!

 3. Vasi Lache 29.01.2013 la 1:35

  Cum sa-i dea afara,cand unul ii fostu socru,la altii are obligatii de pe vremea cand era descult si urla foamea in el,pe Vatajelu il tine prefectu in brate,Dorina il are pe barbatu-so,Anca un lingau si ala si uite-asa?Sa nu mai vorbim de gunoaiele cu care s-a pricopsit Cupru min,pe vremea lu Puiu.Si oricum Vasilache are o intelegere cu Pdl-u sa nu ii deranjeze.Plus ca a mutat-o si pe Tanta de la sindicat si o facut-o mare sefa de compartiment.Si lu Vatajelu i-a dublat salariul si pe socru-so il tine angajat cu doasarul de pensie inceput.Si sunt altii care pe langa faptul ca sunt tineri,sunt si cu scoala dar nu au unde lucra.
  Sa va fie rusine nesimtitilor ce sunteti.

  VASILACHE cel mai slab director care la avut institutia asta de cand e ea.
  VASILACHE cel mai mare betiv in functia de director de cand exista firma asta.
  VASILACHE un nesimtit care a promis multe si marunte ca si mentoru lui,Atanasiu si nu a facut nimic.
  Nu v-ar mai rabda pamantu de hoti si prefacuti ce sunteti.

  Ma intreb cat mai rezista abrudenii pana ies in strada sa ceara un loc de munca ?

 4. Relu Petru 02.02.2013 la 10:52

  Vasilache este șef la PIENELE, lăsați-l să-și termine casa. Când ajunge director are și el nevastă.De ce vreți iar acum să-l nefericiți. Păi are el relațiile lui Dorel Tomuș, a lui Vătăjelu și a altora. Ziceți să-l dea afară pe Tomuș, dar nu vă gândiți că săracu ista nu mai are de unde își alimenta TIR-urile, iar Vătăjelu nu mai are și el motorimă să-și aducă deșeuri de pe la coșurile de gunoi din Germania. Că e bețiv, asta e o meserie pe care a învățat-o când era director general la iazul de decantare de la Roșiamin. Acolo a învățat managment!