Rămâi conectat

Ştirea zilei

Medicul Ioan Tătucu și-a dat demisia din fruntea DSVSA Alba, acuzând presiuni din partea administratorului firmei Carmes, aflată în faliment

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicul veterinar Ioan Tătucu și-a dat, joi, demisia din fruntea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba, acuzând presiuni din partea administratorului firmei de procesare a cărnii Carmes, Nicolae Cristea, privind asigurarea asistenței sanitar-veterinare, în condițiile în care societatea se află în faliment, ceea ce ar contraveni legii.

Medicul veterinar Ioan Tătucu a declarat, joi, pentru ziarulunirea.ro, că este ilegal ca DSVSA Alba să asigure asistență sanitar veterinară la o firmă aflată în faliment.

El a adăugat că, până în prezent, societatea comercială Carmes Alba SRL înregistrează datorii de 90.000 de lei la DSVSA Alba.

”Din punctul meu de vedere echipa de medici nu putea să continue activitatea la Carmes. Potrivit ordinului 64, în caz de faliment, trebuie să ne retragem echipa de la firma în cauză. Patronul de la Carmes a făcut presiuni să continuăm. Să vină alt director și dacă el consideră că se poate continua activitatea, o face pe răspunderea lui. Ce vină am eu că firma lui e în insolvență din 2010 și a intrat în luna martie în faliment. Au făcut datorii mari la DSVSA Alba, nu am în față, dar circa 90.000 de lei”, a spus Ioan Tătucu.

Ioan Tătucu a spus că nu a primit amenințări, ci au fost ”doar presiuni” și demisia este ”din motive personale”, precizând că ”atât a putut” el și ”este cazul să vină altul să gestioneze”.

”Uitați ce adresă am primit de la lichidatorul judiciar. Ulterior deschiderii procedurii de faliment a societății Carmes Alba SRL, lichidatorul judiciar a comunicat debitoarei o adresă prin intermediul căreia i-a adus la cunoștință că societatea este dizolvată. Acesta e cuvântul, dizolvată. Și vor fi efectuate demersurile necesare pentru lichidarea averii acesteia. Totodată, lichidatorul judiciar i-a solicitat debitoarei să procedeze la stoparea provizorie cu materie primă în vederea prelucrării acestora, având în vedere că o societate aflată în faliment nu mai poate desfășura activitatea avută anterior”, a mai spus medicul Tătucu.

Ioan Tătucu a subliniat că presiunile au fost făcute ca DSVSA Alba să-și mențină personalul la societatea Carmes, ceea ce ar fi ilegal, în condițiile în care se află în faliment.

Carmes Alba SRL a intrat în faliment ca urmare a unei decizii a Tribunalului Alba din septembrie 2016. Patronul Nicolae Cristea a contestat decizia la Curtea de Apel, dar instanţa a respins recursul acestuia, definitiv şi irevocabil, în 15 martie 2017.

Până la ora transmiterii acestei știri, administratorul firmei Carmes, Nicolae Cristea, nu a putut fi găsit.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea