Rămâi conectat

Actualitate

Medicii de familie vor acorda, luni, numai consultații fără card

Ziarul Unirea

Publicat

în

Medicii de familie vor acorda, în 15 februarie, numai consultații fără card, prevăzute ca obligativitate în contract, copiilor și persoanelor care au adeverințe înlocuitoare de card, anunță Societatea Națională de Medicina Familiei într-un comunicat de presă.

cardul-de-sanatatePrecizarea reprezentanților SNMF vine după ce CNAS a anunțat duminică o defecțiune în funcționarea cardului de sănătate.

„Astăzi, 15 februarie, medicii de familie vor acorda numai consultații fără card, prevăzute ca obligativitate în contract, copiilor și persoanelor care au adeverințe înlocuitoare de card. În ciuda recomandărilor făcute de CNAS, asigurații care au card de sănătate nu pot primi servicii medicale dacă sistemul CEAS nu funcționează. De asemenea, anunțăm populația că medicii de familie vor asigura urgențele la cabinete, dar fără a elibera documente în relația contractuală cu un partener care nu este capabil să asigure minimum necesar populației plătitoare”, informează Societatea Națională de Medicina Familiei într-un comunicat remis.

Medicii de familie avertizează pacienții că nu se vor putea acorda servicii medicale în timp util și este foarte probabil ca eliberarea actelor medicale, a rețetelor să fie întârziată sau blocată, potrivit Agerpres. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea