Rămâi conectat

Cultură Educație

MATHDebate, proiect Erasmus+ la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Alba Iulia. Noi metode de predare a matematicii și crearea unei platforme online care să-i motiveze pe elevi să învețe

Alexandra Mates

Publicat

în

Școala Gimnazială Mihai Eminescu Alba Iulia este parteneră în proiectul strategic  – MATHDebate-the Voice of Students-Searching Excellence in Math Education through Increasing the Motivation for Learning (MATHDebate – vocea elevilor – având ca țel excelența în matematică prin dezvoltarea motivației pentru învățare).

Proiectul face parte din programul Erasmus + și se implementează în perioada decembrie 2016 – noiembrie 2018.

Coordonatorul proiectului este Goce Delcev  State University Stip ( Macedonia ), iar parteneri sunt instituții de învățământ din Macedonia, Bulgaria, Cipru și România: Union of reserchers of Macedonia – SIM Skopje – Macedonia, Municipal primary school ”Ljuben Lape” Skopje – Macedonia, Secondary School ”Ss Kliment Ohridski” Aksakovo – Bulgaria, South – West University ”Neofit Rilski” Blagoevgrad – Bulgaria, Cyprus Mathematical Society – Cipru și Școala Gimnazială Mihai Eminescu Alba Iulia..

În perioada 23 – 26 ianuarie 2017, o delegație a școlii formată din profesorii de matematică Rodica Marinescu și Camelia Bărbatu a participat la prima reuniune din proiect la Universitatea din Stip, Macedonia.

Scopul proiectului este introducerea de noi metode de predare a matematicii și crearea unei platforme online care să-i motiveze pe elevi să învețe matematica.

Prin  crearea platformei, pe care pot lucra elevii din școlile partenere, se urmărște, de asemenea, modernizarea procesului de învățământ.

Câteva din activitățile proiectului sunt:

  • Acordarea de asistență și sprijin în învățarea matematicii,
  • Alegerea metodelor de predare – învățare și discutarea aplicării acestora în practică,
  • Conectarea la problemele din viața reală (cotidiană),
  • Dezvoltarea unor abilități de comunicare în limba engleză.

„Sperăm ca prin activitățile desfășurate în acest proiect să atragem cât mai mulți elevi spre studiul aprofundat al matematicii”, a transmis prof. Rodica Marinescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea