Rămâi conectat

Actualitate

Maşinile ar putea fi verificate tehnic mai des. ITP-ul s-ar putea face anual, nu din doi în doi ani

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
itp masinaMaşinile ar putea fi verificate tehnic mai des. Reprezentanţii APIA propun ca autovehiculele să fie duse anual la ITP, nu din doi în doi ani. Autorităţile speră astfel să înnoiască parcul auto naţional şi să reducă numărul vehiculelor cu defecţiuni grave, care sunt un pericol pe şosele. Numai anul trecut, au fost depistate aproape 5 mii de maşini cu probleme, care puteau provoca oricând un accident grav.
Reprezentanţii APIA se gândesc că România va deveni ,,cimitirul de maşini” al Europei. Aceştia spun că eliminarea Timbrului de Mediu va duce la importuri masive de autovehicule second-hand, care sunt poluante şi periculoase pe şosele. Tocmai de aceea, propun ca maşinile care au peste 160.000 de kilometri la bord să fie inspectate tehnic mai des, nu din doi în doi ani.

Reprezentanţii service-urilor auto spun că verificarea anuală i-ar ajuta pe şoferi să depisteze probleme tehnice grave. Cred însă că Inspecţia Tehnică nu ar trebui făcută la o anumită perioadă de timp, ci în funcţie de kilometri parcurşi.

Unii şoferi spun că numărul de kilometri nu e relevant dacă maşina este bine întreţinută. În plus, cred că mulţi vor fi tentaţi să dea kilometrajul înapoi.

Anul trecut, Registrul Auto Român a verificat peste 81.000 de autovehicule. Dintre acestea, aproape 6%, adică peste 4.500 de maşini, aveau defecţiuni tehnice grave şi puteau provoca în orice moment un accident rutier.

 

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea